Reprezentant z páté ligy? Pouštět hráče do národního týmu z přeboru, to by byl historický okamžik, směje se trenér Zličína

Reprezentant z páté ligy? Pouštět hráče do národního týmu z přeboru, to by byl historický okamžik, směje se trenér Zličína

Nedal sice gól, ale bylo ho plné hřiště. Hlavně směrem dopředu byl jednadvacetiletý ofenzivní hráč Marlon Martin Simmons vidět. Pro fanoušky Zličína v krajském přeboru byl mladík z ostrovního státu Svatý Vincenc a Grenadiny příjemným zpestřením. Po jeho akci si dala také Dukla JM vlastní gól. Zličín nakonec vyhrál 2:1 a v domácím táboře zavládla spokojenost. S výsledkem i výkonem posily. "Nadstandardní hráč," má jasno trenér Zdeněk Kudela.

„Díky agentuře jsme mohli nasadit Marlona SImmonse, to je nadstandardní hráč. Byl u nás už dříve, ale na začátku se zranil,“ vykládal Zdeněk Kudela, trenér Zličína. „Byl hodně vidět, s balonem byl velice dobrý, má to vidění,“ chválil bývalý funkcionář pražské Slavie, Mladé Boleslavi či třeba Zbrojovky Brno.

V zimě přitom Kudela zkoušel v týmu další posily z daleké ciziny, žádná z nich se ale nechytila. „Člověk agenty bohudík zná, takže jsem znal i toho, co Marlona zastupuje. Reprezentuje Svatý Vincenc a Grenadiny, chtěl to zkusit v přípravě s Loko Vltavín. Oni by ho brali, znám trenéry Zacha a Švejdíka, oba jsem je měl v Mladé Boleslavi. Prvního jako hráče, druhého jako mládežnického trenéra, Tak mi ho doporučili, že oni ho vzít nemohou, protože tam mají sparťany,“ popsal anabázi, jak přeborový klub našel posilu s reprezentačními zkušenostmi.

Příhody amatérského kanonýra: ve Slavii z něj dělali beka, v Liberci mu spoluhráč nakálel do tašky

„Myslím, že jinak by tam asi byl. Uvidíme, jak to bude. Zase si člověk nedělá nějaké iluze, protože je jasný, že když tam bude kvalita, tak ho dají jinam, než je tady pátá nejvyšší soutěž. Přijel do zimy, chodí furt v rukavicích, kluci už si z něj dělali legraci, ať už nechá rukavice v kabině, že tady už je léto,“ směje se Kudela.

„Ale je to poctivý kluk. Co říkal, tak to u nich není jednoduchý. Přišel za mnou jeho agent, na všem jsme se domluvili. Jen bude asi problém s vízem, bude muset odcestovat, ale oni jsou komunikativní, doufám, že to nebude trvat čtyřicet dní, jak se to někdy stává,“ hlásí Kudela s tím, že si posila z Karibiku nakonec odskočí domů hned po prvním startu.

„On se totiž hned zranil, takže to vypadá na čtyři týdny absence,“ říká kouč Zličína. Mladého hráče jinak oceňuje za odvahu, že se vydal na druhý konec světa hledat fotbalové štěstí. Je to mladý kluk, chce něco zkusit. Má to v sobě, to na něm vidíte. Když se mu bude dařit, může mu to v Evropě vyjít,“ věří zkušený funkcionář.

Myšlence, že vedení FC Zličín může přijít mail s informací, že je jeho svěřenec povolán do národního týmu, se usměje. „Vidíte, to mě ani nenapadlo. To by byl historický okamžik,“ říká trenér. „Během působení v profesionálním fotbale jsem tohle řešil mnohokrát, ale pouštět reprezentanta z páté ligy, to tu asi ještě nebylo,“ dodává..