bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Disciplinárka si předvolala Wilsona. Za svou šílenost dostane velký trest

22. března 10:00

David Zlomek

Tom Wilson se v týdnu opět předvedl ve svém negativním světle. Naprosto nesmyslně se po souboji ohnal hokejkou do obličeje torontského Noaha Gregora. K osobnímu slyšení si ho nyní předvolala disciplinární komise, což značí velký trest.

Wilsonovi není dodatečné disciplinární řízení v NHL cizí, během své kariéry byl pětkrát suspendován a třikrát mu byla uložena pokuta.

To zahrnuje 15měsíční období v letech 2017 a 2018, kdy Wilson absolvoval několik osobních schůzek s Georgem Parrosem, viceprezidentem disciplinární komise, aby s ním projednal chování, kvůli kterému byl čtyřikrát suspendován a vynechal tři zápasy play off, 18 zápasů základní části a dva zápasy v přípravě.

Wilson se sice omluvil poté, co ve středečním zápase udeřil Gregora do obličeje. To ale bylo pozdě. Na ledě předvedl zkrat, který se nedá omluvit nešikovností nebo nepozorností. Ostatně, podívejte se sami. 

Osobní slyšení dává oddělení pro bezpečnost hráčů možnost suspendovat Wilsona na šest a více zápasů. Wilson možnost osobního slyšení odmítl. Jeho slyšení se uskuteční v pátek odpoledne amerického času prostřednictvím služby Zoom.

Poslední suspendací devětadvacetiletého hráče byl zákaz činnosti na sedm zápasů z března 2021 za nebezpečný hit, po kterém skončil v nemocnici obránce Bostonu Bruins Brandon Carlo.

V květnu 2021 dostal také pokutu 5 tisíc dolarů za úder pěstí do zátylku útočníka New York Rangers Pavla Buchneviče, který ležel obličejem dolů na ledě – toto rozhodnutí mj. přimělo Rangers vydat prohlášení, v němž vyzvali Parrose, aby přišel o práci.

Jelikož za sebou má Wilson bohatou historii prohřešků, dá se čekat, že jako recidivistovi mu na stole přistane větší než šestizápasový trest.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.