Vaše poloha:
Pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí Velikonoce
(Foto: canva.com)
Pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí Velikonoce
(Foto: canva.com)

22.03.2024

Pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí Velikonoce

Velikonoce jsou obdobím, kdy se rodiny scházejí kolem stolu a sdílejí chvíle plné radosti a dobrého jídla. Jedním z tradičních pokrmů, který se na velikonočním stole často objevuje, je nádivka. Ale proč se nevydat mimo zažité cesty a vyzkoušet něco nového? Přinášíme vám pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí vaše Velikonoce a přinesou do vašeho jídelníčku nové chutě a vůně.

 

Co se v článku dozvíte?

  • Recept na velikonoční nádivku s uzeným masem
  • Recept na velikonoční nádivku s kopřivami a špenátem
  • Recept na velikonoční nádivku s klobásou
  • Recept na velikonoční nádivku s vegetariánskou
  • Recept na velikonoční nádivku se šunkou, sýrem a bylinkami

 

 

Velikonoční nádivka s uzeným masem

 

 

Nejprve osmahněte jemně nakrájenou cibuli na pánvi. Smíchejte ji se strouhankou, vejci, mlékem, nakrájenou petrželkou, tymiánem, nakrájeným uzeným masem, solí a pepřem. Tuto směs dejte do zapékací misky a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud nádivka nezíská zlatavou barvu.

 

Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

 

 

Osmahněte na pánvi na másle jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené kopřivy a špenát a nechte je chvilku zjemnit. Smíchejte s připravenou směsí ze strouhanky, vajec, smetany, sýra, soli a pepře. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud nádivka nezezlátne.

 

Velikonoční nádivka s klobásou

 

 

Osmahněte na pánvi na másle jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájenou klobásu a osmahněte dozlatova. Smíchejte s připravenou směsí ze strouhanky, vajec, mléka, bylinek, soli a pepře. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut, dokud nádivka nezezlátne.

 

Velikonoční nádivka vegetariánská

 

 

Osmahněte na pánvi na másle jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájenou zeleninu a osmahněte dozlatova. Smíchejte s připravenou směsí ze strouhanky, vajec, mléka, sýra, bylinek, soli a pepře. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud nádivka nezezlátne.

 

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

 

 

Osmahněte na pánvi na másle jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájenou šunku a osmahněte dozlatova. Smíchejte s připravenou směsí ze strouhanky, vajec, smetany, sýra, bylinek, soli a pepře. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30-35 minut, dokud nádivka nezezlátne.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na velikonoční nádivku, který vám bude chutnat stejně jako od babičky

Velikonoční nádivka patří mezi hlavní tradicí Velikonoc a její chuť navodí tu správnou velikonoční náladu. Pokud i vy toužíte po dokonalé nádivce, vyzkoušejte tento recept, který vám bude chutnat stejně jako od babičky.

Zažijte Velikonoce jako nikdy předtím: Recept na beránka v pěti variantách

S blížícími se Velikonočními svátky se otevírá doba, kdy se rodiny a přátelé scházejí, aby společně oslavovali, a co by to byly za oslavy bez tradičního velikonočního beránka? Připravte se na to, že tento rok budou Velikonoce opravdu speciální, protože vám přinášíme recept na beránka v pěti neodolatelných variantách. Od klasického tvarohového až po luxusní biskupský beránek, každá z nich představuje jedinečnou chuť, která obohatí váš velikonoční stůl a zanechá vás i vaše blízké v úžasu.

Nepřekonatelná kombinace: Jak na pečený bůček s žemlovou nádivkou?

Když se spojí šťavnatý pečený bůček s bohatou žemlovou nádivkou, vznikne kulinářský zážitek, který si zamiluje každý milovník tradiční české kuchyně. Tato kombinace představuje vrcholné potěšení pro chuťové pohárky, kde každé sousto hraje symfonii chutí a textur. V následujícím článku vám představíme, jak na tento skvost připravit a proč je pečený vepřový bůček s žemlovou nádivkou považován za nepřekonatelnou kombinaci.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Nevíte už, co s vajíčky? Vyzkoušejte tyto recepty a budete mile překvapeni

Vajíčka jsou v kuchyni skvělým pomocníkem, z kterého lze připravit nekonečné množství jídel. Pokud se vám ale zdá, že už jste vyzkoušeli všechny možné recepty, nezoufejte. Vyzkoušejte jeden z těchto pěti receptů!

Připravte se na Velikonoce s naším vláčným mazancem

Máme pro vás recept na tradiční český velikonoční mazanec. Tento vláčný a voňavý mazanec s rozinkami a mandlemi je ideální pro slavnostní snídani nebo odpolední kávu s rodinou a přáteli.

Recept na velikonoční jidáše, které rozhodně nesmí chybět u mazance!

Velikonoce se pomalu blíží a to znamená, že se na ně musíte připravit. Jedna z tradičních věcí je pečení a dneska se podíváme na velikonoční jidáše! Přinášíme vám dokonalý recept, který vám s touto přípravou pomůže.

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Piškotová roláda s tvarohovou náplní a ovocem je lehký jarní dezert, na kterém si zaručeně pochutná celá rodina. Její příprava je přitom snadná a nezabere vám více než hodinu.

Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.

Sezóna medvědího česneku je tu: 5 top receptů

Medvědí česnek, či česnek medvědí, je jedním z nejzajímavějších a chutných jarních darů přírody. Jeho jemná, ale výrazná chuť dodává pokrmům nezaměnitelnou aromatickou chuť. V následujícím článku vám představíme pět receptů, které obsahují medvědí česnek v různých podobách. Připravte se na chuťovou explozi.