Jak vytvořit zahradní bar? Grilujte a míchejte drinky přímo na vaší zahradě  

Jak vytvořit zahradní bar?

Zahradní bar je vynikajícím doplňkem vaší zahrady, který přináší radost a pohodlí do vašeho venkovního prostoru. Ať už jde o místo pro relaxaci s knihou a koktejlem nebo centrum zábavy pro grilování a večírky, správně navržený a vybavený zahradní bar může zcela změnit vaše venkovní prostředí. Podívejme se na konkrétní rady a tipy, jak tento prostor vytvořit a zařídit.

Obsah článku

Proč si vytvořit zahradní bar

Vytvoření zahradního baru je vzrušující projekt, který otevírá nekonečné možnosti pro zábavu a odpočinek ve vašem venkovním prostoru. S pravým plánováním, kreativním přístupem k designu a výběrem správného vybavení můžete vytvořit funkční, pohodlný a esteticky přitažlivý zahradní bar. Nezapomeňte, že nejdůležitější je, aby prostor odrážel váš osobní styl a byl místo, kde se budete cítit šťastně a pohodlně.

Jak vybrat ideální místo pro zahradní bar

Zvažte umístění barového pultu tak, aby byl v průběhu dne částečně ve stínu. Místo by také mělo být chráněno před silným větrem a bar by měl být snadno dostupný z hlavního obytného prostoru.

Jak vybrat ideální design pro zahradní bar

Pro zahradní bar si vyberte styl, který ladí s vaším domem a zahradou. Vyzkoušejte například rustikální, moderní nebo tropický design. Pro stavbu použijte odolné materiály, jako je kvalitní venkovní dřevo, nerezová ocel nebo recyklované materiály.

Jak vyřešit malý prostor pro zahradní bar

Máte na zahradě málo prostoru pro velký zahradní bar? Využijte stěny pro zavěšení sklenic a police pro alkohol. Skládací nebo vysunovací barový pult šetří místo. Když nábytek nepoužíváte, snadno ho složíte a uložíte do rohu místnosti nebo do sklepa. 

Jak vyřešit povětrnostní vlivy pro zahradní bar

Před sluncem a deštěm vás ochrání pergola nebo plachta. Záleží na vašem rozpočtu a designových představách. Pro barový pult a sezení použijte ochranné plachty. Nezmoknou a neodnese je vítr ve chvílích, kdy je nebudete používat. 

Jak vyřešit nedostatečné úložné prostory pro zahradní bar

Efektivní plánování vestavěných úložných prostor vám pomůže maximálně využít dostupný prostor. Praktickým doplňkem jsou také mobilní vozíky nebo přenosné boxy, do kterých schováte náčiní, sklenice či alkohol. Odložit si zde můžete i hodinky, prsteny nebo náramek.

Jak si zařídit zahradní bar

Při zařizování zahradního baru nezapomeňte na: 

Atmosférické osvětlení

  • LED pásky: Skvělé pro vytvoření atmosféry a osvětlení barového pultu.
  • Solární lampy: Ekologické a snadno instalovatelné možnosti pro osvětlení celého prostoru.

Pohodlné posezení

  • Barové stoličky: Poskytují komfortní sezení a lze je snadno přesouvat.
  • Lavice a pohovky: Ideální pro relaxační zóny.

Lednice pro chlazení drinků

  • Venkovní lednice: Udrží nápoje chladné a jsou snadno přístupné.
  • Kbelíky s ledem: Skvělé pro větší akce a grilování.

Tematická dekorace

  • Rostliny a květiny: Přidávají barvu a živý prvek do prostoru.

Tematické doplňky: V závislosti na stylu můžete přidat například plážové dekorace, námořní prvky nebo rustikální doplňky.

Zdroj obrázku: Pixabay