Prakticky ve stejné době, na začátku tohoto roku, se Kate i Karel III. podrobili chirurgickému zákroku. Po pár dnech mlčení Buckinghamský palác vydal prohlášení, že Karel III. trpí rakovinou. Veřejnost byla překvapena nezvyklou otevřeností, s níž královská rodina informovala o tak intimní záležitosti. Když si vzpomeneme například na Alžbětu II., o jejím zdravotním stavu jsme nevěděli prakticky nic. Nyní se ovšem ukazuje, že přiznání nemoci Karla III. mělo možná trochu odpoutat pozornost od křehké Kate.

Zdroj: Youtube

Zpočátku to vypadalo dobře

Onemocnění Karla III. a Kate jako by šla paralelně vedle sebe. Nejdříve operace, podezření na nádor, pak jeho potvrzení. Kate ve videu totiž přiznala: „V lednu jsem v Londýně podstoupila operaci břicha. Tehdy se zdálo, že můj stav není rakovinný. Operace byla úspěšná. Testy však poté prokázaly přítomnost rakoviny.“ Princezna tak nastoupila na kúru preventivní chemoterapie.

Myslela především na děti

Královská rodina je samozřejmě veřejně známá a ta britská je asi nejvíce v hledáčku. Proto bylo určitě nesmírně složité najít alespoň trochu času, aby se s tímto stavem srovnala nejen Kate, ale i její muž William a hlavně děti. Když se princezna neobjevovala na veřejnosti, začalo se rojit čím dál víc spekulací, některé byly už skutečně za hranou, protože se mluvilo i o jejím úmrtí. Nyní Kate promluvila sama. Podstatné pro ni i celou rodinu bylo, aby královská dítka pochopila, že maminka bude v pořádku. „Byl to samozřejmě velký šok. William a já jsme dělali vše pro to, abychom to zpracovali a vyřešili v soukromí v zájmu naší mladé rodiny,“ svěřila se Kate s tím, že nejtěžší bylo vše říct královským zlatíčkům Georgovi, Charlotte a Louisovi adekvátně jejich věku. Je tak logické, že oznámení o nemoci princezny muselo počkat.

Cítím se dobře

Během doby utajení Kate mohla alespoň trochu nabrat síly po náročné operaci a připravit se na léčbu, kterou jí doporučili lékaři. O jakou specifikaci onkologického onemocnění se jedná, Kate nezmínila. Podle původních informací se v lednu podrobila zákroku břicha. „Mít Williama po boku je velkým zdrojem útěchy a jistoty, stejně jako láska, podpora a laskavost, kterou tolik z vás projevilo,“ poděkovala princezna fanouškům. My se k této podpoře samozřejmě přidáváme.

Zdroj: iGlanc.cz, The Daily Mail

Související články