Sleduj nás

I am Fighter 11 Kladno výsledky

I am Fighter 11 Kladno výsledkyFoto: IAF

Kladenská sportovní hala a diváci na O2 TV Sport zažili fantastický večer. IAF 11 s podtitulem Noc Válečníků nabídl naprosto parádní podívanou, kterou završil hlavní duel večera. V něm vybojoval pás šampiona IAF v pérové váze Matěj Val, který překvapil nejen fanoušky, ale i domácí talent Davida Zoulu.

A také promotéra Petra Ondruše: „Nečekal jsem, že předvede takový výkon. Byl na tom fantasticky kondičně a když mu začaly vycházet věci, které dělal, jeho sebevědomí vyrostlo do oblak. Jsem rád, že ukázal, že je zápasníkem, že trénuje, maká. Máme skvělého šampiona.“

Jím by byl bezesporu i mírně favorizovaný Zoula, jenže ten před domácím kotlem prostě nedokázal na Vala nic vymyslet. Zkoušel to v postoji, zkoušel to na pletivu, údery, strhy, nic nefungovalo. Přitom závěr prvního kola mu vyšel, Vala trefil. „Jo, něčím mě tam chytil, to ano, ale i kdyby nebyl konec kola, poradil bych si s tím, tohle na tréninku zažívám běžně,“ usmíval se po duelu nový šampion.


Ten si kromě tohoto malého klopýtnutí došel pro pás nakonec suverénním výkonem. V prvních dvou kolech dokázal vždy na takedowny Zouly zareagovat tak, že jej přetočil, v poslední minutě toho třetího byl dokonce blízko ukončení soupeře, ten ale silou vůle kritické okamžiky přežil.

V první šampionské pětiminutovce, kam jsme se dle predikcí obou neměli vůbec dostat, pak sice Zoula dokázal k radosti domácího publika Vala dostat na zem a tam kontrolovat, poslední kolo ale už bylo opět v režii nájezdníka z Prahy. „Vůbec neměl tušení, co ho čeká. Takové, jako je on by porazila i řada kluků z mého Val Gymu. Uvidíte brzo, stačí, když dostanou od IAF šanci,“ pokračoval 24letý talent, který svou profesionální MMA bilanci upravil na 5-0.


A může směle pokukovat po prvním soupeři na obhajobu i po dalších cílech. Už teď je jasné, že bychom jej měli brzo vidět v KSW. „Chci se měřit s těmi nejlepšími, v zahraničí. A moct si MMA vydělávat,“ přidal odhodlaně. „Moc mu to přeji, budeme ho nadále podporovat, ostatně má s námi smlouvu ještě na dva roky,“ doplnil jej promotér IAF Petr „Píno“ Ondruš.

Tomu, stejně jako parťákovi pro tuto noc Petr „Hakimu“ Majerovi, udělali radost i další. Včetně publika. „Lidi tady byli fantastičtí, nejspíše to byl náš nejlepší event, Kladno bojovým sportům rozumí, všichni si to tady užívali. Sledovali dění v kleci, ne všude kolem, ale zápasy,“ chválil kladenské hlediště Ondruš. A to má IAF velkou konkurenci i v dalších eventech, vždy loni se povedly všechny a jistě nezapomenutelný byl i ten v Sokolově, kde byl korunován pro změnu šampion IAF ve velteru Steven Krt.

Ale zpět do kladenského večera, který otevřeli krásnou podívanou třeťáci (ano, čtěte správně) Kristián Vána a Tadeáš Dufek. Oba ukázali skvělý výkon v sandě, o něco vyzrálejší pak vítězný Váňa. V obou ale je obrovský potenciál.

Totéž platí o kickboxerech v dalších duelech. Mimochodem, Lukáš Fikar (14 let), Jakub Tyralík (18) i Daniel Müller (14) působili na svůj věk neskutečně vyzrále a mužně. Ostatně prvně a posledně jmenovaní zapsali dominantní výhry před limitem, hlavně ta Fikarova zakončení „puškou“ do obličeje Čonky byla opravdu působivá.

Nebyli ani zdaleka poslední, kteří zanechali parádní dojem. Na blížící se duel v RFA se vítězně naladila i sličná Nadia Dridi. Výjimka, potvrzující pravidlo, že i ze šíleností jako Clash může vzejít něco pozitivního.

Minulý týden na tiskové konferenci slibovali pánové Samuel Rataj se soupeřem Jaroslavem Červeným a Samuel Bílý s Martinem Lukáčem nezapomenutelné výkony a zápasy večera. A je třeba říct, že nemluvili do větru.


Rataj s Červeným ukázali neskutečný zápas, po kterém toho měli oba doslova plné kecky, především nakonec vítězný Rataj nechal v kleci opravdu vše. Laťka byla nastavená hodně, hodně vysoko. Daleko nad strop kladenské arény.

Jenže 214 vteřin souboje druhé dvojice by měl obletěl bez přehánění celý svět. Lukáč si po půl minutě naběhl do výdechu na úder na spodek Bílého a měl co dělat, aby se dostal včas na nohy. Za chvíli byl počítán po spodku opět a nevypadalo to s ním dobře. Bílý cítil krev, tlačil, jenže najednou bum a on sám je na zadku. „Od té chvíle to byla pouliční bitka. Neskutečný respekt před ním,“ hlásil Bílý po duelu.

Najednou měl navrch Lukáč a Bílý šel za chvíli po další bombě na spánek znovu na zem. A v závěru první tříminutovky byl downu blízko opět, zachránil se takedownem, který předvedl tak trochu na autopilota. Následně ukázal obrovskou tvrdost, když po minutové pauze vypadal opět naprosto v pohodě a do půl minuty byl konec. Nejspíše i zásluhou zranění Lukáče, který si nejspíše o tvrdou hlavu soupeře poranil levou ruku.

Mezi tyto „štípačky“ dle pravidel IAF Striking se vměstnaly ještě další dvě a také ty stály za to, Jiří Beránek na zkušenosti přetlačil domácího Tomáše Šebestu, Max Redl sice v úvodu druhého kola málem přišel o nohu díky skvělým calf-kickům velmi kreativního Karla Hňupa, nezdolnou vůli a skvělou kondicí ale nakonec protivníka udolal ve třetím kole.

Překvapivě dominantní výkon předvedl Alex Hutyra, který postupně ničil Tomáše Holečka a s přehledem si došel po bodový triumf. Na body slavili také Lukáš Strnad, který podruhé v kariéře zdolal „moldavskou raketu“ Arťoma Ratu, a také Jan Šťastný. Ten naopak odvetu s Filipem Roubíčkem zvládl a vyrovnal jejich vzájemnou bilanci na 1-1.

Skvělý připravený Tomáš Klabík svedl pekelných pět minut s podobně našlápnutým Frederikem Komuenhem. Ten si ale v závěru kola poranil levé rameno a prvně jmenovaný si tak připsal velmi cenný skalp.

Necelé dvě minuty pak trval souboj mezi Davidem Popovičem a Janem Mudranincem. Prvně jmenovaný vyzývatel vlétl do zkušeného domácího kickboxera jako uragán a ve své ofenzivě neustal dokud rozhodčí Mudranince neodmával.

VÝSLEDKY IAF 11: Noc Válečníků (velkými písmeny vítězové):

Sanda děti, 2x2 minuty, váha do 28 kg: KRISTIÁN VÁŇA vs. Tadeáš Dufek – na body 3-0

K-1 velké rukavice, 3x2 minuty, do 71 kg: ČENĚK FIKAR vs. Milan Čonka – TKO 1. kolo

K-1 velké rukavice, 3x2 minuty, do 72,5 kg: Ladislav Orolin vs. JAKUB TYRALÍK – na body 3-0

IAF Striking, 3x2 minuty, do 74 kg: David Váňa vs. DANIEL MÜLLER – TKO 2. kolo

Amatérské K-1, 3x2 minuty, do 56 kg: NADIA DRIDI vs. Magdaléna Jakubová – na body 3-0

IAF Striking, 3x3 minuty, do 66 kg: SAMUEL RATAJ vs. Jaroslav Červený – na body 2-1

IAF Striking, 3x3 minuty, do 105 kg: JIŘÍ BERÁNEK vs. Tomáš Šebesta – na body 3-0

IAF Striking, 3x3 minuty, do 69 kg: MAX REDL vs. Karel Hňup – TKO 3. kolo

IAF Striking, 3x3 minuty, do 77 kg: SAMUEL BÍLÝ vs. Martin Lukáč – TKO 2. kolo

MMA Contender, 3x3 minuty, do 70 kg: Tomáš Holeček vs. ALEX HUTYRA – na body 3-0

IAF Striking, 3x3 minuty, do 70 kg: Arťom Rata vs. LUKÁŠ STRNAD – na body 3-0

MMA profi, 3x5 minuty, do 84 kg: Frederico Komuenha vs. TOMÁŠ KLABÍK – RTD 1. kolo

IAF Striking, 3x3 minuty, do 86 kg: Jan Mudraninec vs. DAVID POPOVIČ – TKO 1. kolo

MMA Contender, 3x5 minuty, váha od 77 kg: Filip Roubíček vs. JAN ŠŤASTNÝ – na body 2-1

MMA, 5x5 minuty, váha do 66 kg: David Zoula vs. MATĚJ VAL – na body 3-0


Další články