23. 3. 2024

Novinka pod lupou: X-Men '97 (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název X-Men '97
Žánr animovaný, akční, dobrodružný, drama, fantasy
Stanice Disney+
Premiéra 20. 3. 2024
Vysílání středa
Na CZ streamech Disney+ (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 32 minut

O čem to je?

Pokračování slavného animovaného seriálu X-Men.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Dvě epizody jsou venku a co přináší? X-meny, jak je známe, ale bez Xaviera. Takže jde o vcelku akční jízdu za polapení Truska a jeho Master modu. Wolverine je jako vždy „nabroušený“, Storm „rozbouřená“. Zůstává i základní premisa o tom, zda jsou x-meni tím správným vývojem lidí, nebo ne. A to je jen dobře, občas si oddechnout od akce je k prospěchu věci a je to vlastně nejzásadnější rys comicsu. Na závěr prvního dílu ale přijde překvapení, které je zásadní pro další průběh děje. Toto překvapení pak způsobí větší diverzifikaci názorů hlavních postav a nedůvěru mezi mutanty, no vlastně mutantem. Vyhrocený střet mezi lidmi a mutanty je na spadnutí, nastolená rovnováha je přeci jen křehká a jsem hodně zvědavý, jak se příběh bude dál vyvíjet. Prostě Kevin Feige si nedovolí přinést nic jiného, než to, co známe a přirozeně navazuje na filmy. Hlavně ten ikonicky první a druhý Bryana Singera.

  • Navazuje na první filmy Bryana Singera
  • Zásadní překvapení
  • Animace mohla být lepší
80 %
Mé hodnocení
richardK

Dneska tady budu za Ragelly. Z toho plyne, že se pustím do animáku, který mě ani moc nezajímá, což už od počátku bude mít vliv na můj přístup. X-meny znám povrchně, viděl jsem kdysi dávno filmy a z většiny si pamatuju jen postavy, animáky mě absolutně minuly a z komiksů jsem četl hlavně Wolverina, ale ještě spíš crossovery s jinými superhrdiny. Takže nějaké základy mám, ale značně povrchní.

Pilot animáku do toho skáče hned po nohách a hnedle nám naservíruje epickou bitku. Všechno v rychlém tempu pokračuje a tvůrci předpokládají, že se prostě chytíte. Zápletka je přímočará, najít padoucha, zničit padoucha. Všechno to hluboké se odehrává na pozadí v rámci relativně povrchních dialogů.

Kvituju starou grafiku, která mnohým asi nebude moc po chuti, ale připomínalo mi to animáky z dětských let (kampak asi cílí ta číslovka v názvu, že). Charaktery si drží své role, oproti filmům tady Wolverine víc připomíná toho komiksového věčně nasraného skrčka. A i když seriál nejspíš cílí na dospělé, tak myslím, že ho v pohodě zvládnou i děti. Jen se trochu bojím, že u těch ta grafika bude velký problém, přeci jen už vyrůstaly v prostředí, kde animáky byly víc prokreslenější.

  • cliffhanger s Magnetem
  • ten správně nakvašený Wolverine
  • stará grafika
  • přímočarý příběh
  • ach ty milostné vztahy
60 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Jessica Angell

Jessica Angell

chtěla bych jen vyvrátit co píše richardK, s filmy to nemá nic společného, pokud tam podle tebe podoba...
před 4 týdny
richardK

richardK

Nic společného? Takže tu jsou podle tebe jiné postavy, jiné motivace, jiné prostředí? Asi bych se hodně...
před 4 týdny
Jessica Angell

Jessica Angell

To sem neřekla. Spíš jsem to blbě napsala a to se omlouvám. Jde o to že to nečerpá z filmů, ale...
před 4 týdny
Další články k tématu