Za Českou republiku! Protivládní demonstrace již dnes

politika

V centru Prahy se dnes na Václavském náměstí od 14:00 hod. uskuteční další protivládní demonstrace, kterou pořádá strana PRO (Právo Respekt Odbornost) v čele s jejím předsedou JIndřichem Rajchlem.

Za Českou republiku! Protivládní demonstrace již dnes
Jindřich Rajchl (PRO)
23. března 2024 - 11:40

Organizátořii svolali dnešní demonstraci "Za Českou republiku" jako manifestaci za prosperitu, svobodu a mír v Česku. Podle advokáta a předsedy strany PRO Jindřicha Rajchla je cílem shromáždění dát pomyslnou výpověď pětikoaličnímu vládnímu kabinetu Petra Fialy (ODS).

Demonstrace začne na Václavském náměstí ve 14:00 hodin. Svolavatelé v ohlášení uvedli, že očekávají až 100 tisíc lidí. Na shromáždění mají promluvit mimo jiné také poslanci SPD Jaroslav Foldyna a Jiří Kobza, senátorka Jana Zwyrtek Hamplová či advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO).

Protest navazuje na tři demonstrace, které strana PRO v minulosti organizovala. Desítky tisíc lidí v Praze proti vládě protestovaly naposledy loni v září. Tehdy se po dvouhodinové akci na Václavském náměstí vydaly na pochod na Letnou. Předtím se lidé sešly také na demonstracích v dubnu a v březnu. Organizátoři odhadovali účast kolem 100 tisíc lidí.



Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl tvrdí, že Fialův kabinet není způsobilý k vedení Česka, ztratil mandát vládnout a nemá důvěru obyvatel. Představitelé PRO vládě aktuálně vytýkají také dočasné zrušení společných zasedání českého a slovenského kabinetu, se kterým podle nedávného průzkumu společnosti SANEP nesouhlasí dvě třetiny obyvatel jak České, tak i Slovenské republiky.

Včera, tedy jen necleý den před plánovanou demonstrací na Václavském náměstí, byl straně PRO Jindřicha Rajchla zablokován jejich oficiální youtubový kanál. Strana to s obrazovou dokumentací uvedla na sociální síti Facebook. Krok ze strany YouTube označil Jindřich Rajchl na svém Facebooku za cenzuru a vyzval své příznivce, aby přišli na demonstraci „promluvit, dokud ještě můžou“.

Psali jsme:

„YouTube nám dnes, den před demonstrací, bez jakéhokoliv předchozího upozornění smazal celý náš kanál s veškerým naším obsahem. Současně smazal kanály mnoha dalším uživatelům, kteří moje videa sdíleli. A podle Víta Rakušana tady prý žádná cenzura není,“ zveřejnil včera na svém facebooku Jindřich Rajchl.

„Oficiální youtubový kanál strany PRO byl “odstraněn” 24 hodin před celonárodní demonstrací ZA ČESKOU REPUBLIKU na Václavském náměstí v Praze. Je vidět, že zoufalství moci už dosahuje vrcholu. Kdo se bojí strany PRO, Jindřicha Rajchla a lidí z celé ČR zítra na Václaváku??? Zatím zablokovali youtube kanál, očekáváme, že to může zasáhnout i další komunikační prostředky. Nás ale neumlčí ani nezastaví. 


Proto Vás znovu vyzýváme, přijďte zítra na Václavské náměstí, abychom od 14 hodin společně vládnoucí garnituře jejich slovy vyslali “jasný signál” - STOP Fialově vládě Pětidemolice, STOP cenzuře a plíživému omezování svobody a demokracie, STOP válečnému šílenství! Jde o budoucnost naši, našich dětí i naší země, nenechejme si ji ukrást!" napsal na svém facebooku Hašek.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif