Je na čase odstranit šedou z našich interiérů? I. díl

Sponzorované odkazy:

Je na čase odstranit šedou z našich interiérů? I. díl

Osobně si velmi dobře pamatuji, kdy cca před šesti lety do našich interiérů, ba dokonce i do časopisů o bydlení, se pomalu, ale jistě začaly vkrádat fotografie interiérů laděných do šedé barvy. Jelikož se trendy v oblasti interiérového designu také během času vrací, stejně jako u oblečení, bylo velice překvapivé, že se v podstatě odnikud vynořila šedá barva.

Ta, která snad nikdy nebyla v módě, najednou měla převzít nadvládu nad našimi interiéry a náladou. Proč šedá? Vždyť se jí každý vyhýbal jako čert kříži – jak v domě, tak i na oblečení. Nikdo tuto nudnou, ošklivou barvu, nikdy neměl rád. Anebo to bylo jen všechno v našich hlavách? Díky rčení, že kdo nosí šedou, je tak maximálně nudný patron, či šedá kancelářská myš, bez kreativity?

Šedá není jen pro lenivé a nudné nátury!

Šedá barva si musela opravdu velice obtížně vybudovat místo v našich srdcích a na výsluní našich obývacích pokojů, ložnicích, přehozech a závěsech. Už loni se začali škarohlídi radovat, že šedá konečně „vysmahne“ a obývací pokoje se rozzáří novými barvami. Ale co se nestalo? Začala být v módě béžová. Ha! Ano je neutrální, nadčasová, ale z mého pohledu ještě více nudná, než ta šedivá. Lidé, kteří hltají módní trendy, utíkali do obchodu, nakoupili béžové přehozy, gauče, polštářky, aby zjistili, že je ani život v béžovém království nenaplňuje. A teď přichází otázka za milión korun. Máte-li doma šedivé větší kusy nábytku – sedací soupravu, křesla, koberce, musíte se opravdu šedivé barvy ve velkém zbavovat a investovat těžce vydřené peníze do nákupu nového nábytku do obývacího pokoje, aby návštěvy neřekly, že nerozumíte interiérovému designu?

Jasně, že nemusíte!

Je jen na vás, jakým způsobem si to doma zařídíte, a pokud vám vyhovuje šedá, je to čistě vaše věc, i kdybyste měli doma leopardí tapety a přehoz na gauči, nenechte si do toho, jak vypadá váš domov, od nikoho mluvit!

Pokračování článku o šedé barvě v našich interiérech najdete ZDE.

Článek Je na čase odstranit šedou z našich interiérů? I. díl byl publikován 23. března 2024 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...