Line-up Rock for People 2024 má téměř finální podobu

The Darkness | Zdroj: facebook.com/thedarknessofficial

29. ročník oblíbeného festivalu Rock for People se kvapem blíží a již všechny láká na bezmála definitivní verzi svého programu. Ke stávajícím headlinerům přibylo rovnou dvacet rozmanitých umělců, kteří jedině přispějí k pestrobarevnému charakteru celé akce. Královéhradecká událost se uskuteční již mezi 12. a 15. červnem a nabídne více než sto hudebních představení stejně jako bohatý doprovodný program.

Královéhradecký festival Rock for People 2024 má už nějakou dobu jisté headlinery, mezi které patří Bring Me the HorizonAvril LavigneParkway DriveYungblud nebo The Offspring. Tím ovšem hudební působivost ani rozmanitost zdaleka nekončí, jak ukazuje přinejmenším poslední novinka od pořadatelů. Pódium totiž obsadí také kapela Kerryho Kinga, někdejšího frontmana legendární kapely Slayer. Své sólové těleso založil teprve loni, očekávání však vzbuzuje nejen singl Idle Hands, ale také muzikanti, kterými se kytarista obklopil. Jde totiž o členy nejen Slayer, ale také Machine Head či Death Angel, tudíž neméně zásadních skupin. Na odlišnou notu se předvede berlínské duo Brutalismus 3000, které se proslavilo svébytným a nekonvenčním pojetím elektroniky. V živelných skladbách skupiny se nezvykle snoubí rychlé chladné beaty s expresivním zpěvem v němčině, slovenštině a angličtině.

Čtěte také: Rock for People 2024 přihazuje tuzemskou část line-upu

Pozornost jistě zaujme také britská kapela The Darkness, která vznikla na počátku tisíciletí a která po svém spojuje rockovou klasiku a moderní kabát. Muzikanti se už stihli rozpadnout a dát znovu dohromady, po svém druhém nádechu jim ovšem popularita jedině vzrostla. Vystoupení mají teatrální a velmi bouřlivá a stydět se nemusí ani za své poslední dvě desky Easter Is CancelledMotorheart. Nadále se na festivalu představí třeba kalifornští metalcoreři Of Mice & Men, jejich krajané a hardcore punkáči Scowl, angličtí indie rockeři Picture Parlour, irská psych rocková kapela Thumper, němečtí power metalisté Chinchilla a mnoho dalších. Festival Rock for People 2024 se odehraje mezi 12.15. červnem 2024 v královéhradeckém Parku 360, vstupenky jsou k dispozici na webových stránkách události.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 391 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky