Nejsme dezoláti, spustil Hašek. Po něm pozdravil Václavák Zeman

politika

Na protivládní demonstraci Za Českou republiku na Václavském náměstí se sešly desetitisíce lidí. Vystoupil na ní mimo jiné také bývalý hejtman Jihomoravského kraje a nyní člen vedení strany PRO Michal Hašek.

Nejsme dezoláti, spustil Hašek. Po něm pozdravil Václavák Zeman
Michal Hašek (PRO)
23. března 2024 - 17:07

„Ohromně si vážím osobní odvahy každého z vás. Je doba, ve které přituhuje. Lidé se začínají bát říkat otevřeně své názory. Bojí se říkat své názory v práci, ve škole, na ulici. Zde si myslíme, že Fialova vláda je špatná a má skončit. Co si přejeme? Demisi!“ řekl z podia Michal Hašek a pozdravil občany jménem nemocného exprezidenta České republiky Miloše Zemana.

„Vážené dámy, vážení pánové. Srdečně zdravím vaše dnešní shromáždění. To, co bych vám chtěl říct, si poslechněte z mého vánočního poselství. Srdečně Váš Miloš Zeman,“ přečetl Hašek zdravici a následně běželo na obrazovce ono vánoční poselství Miloše Zemana.

„My nejsme žádní dezoláti, nejsme tady žádní ruští švábové ani nic podobného, jsme svobodní občané České republiky. Chceme demokracii, chceme suverénní Českou republiku!“ řekl nazlobeně Hašek.

„Máme tady po Václavském náměstí také petiční stánky. Můžete zde podepsat petici proti zavedení eura. Ale co na nás chystá vypečená vláda, jejíž hlavní heslo je: Díky za každé nové ráno. My chceme, aby tato vláda skončila. Oni chystají výpověď bez udání důvodu. Ale my dnes dáváme padáka vládě Petra Fialy. Dáme jim výpověď a řekneme jim naše důvody. Řekneme jim, co se nám nelíbí na naší domácí a zahraniční politice. Jak se chovají k našim seniorům. Tahle vláda si dovolí napsat do zákona, který snižuje valorizaci, že vyplacení valorizace těmto lidem by byla národohospodářská škoda. Styďte se ve Strakově akademii! Styďte se v Poslanecké sněmovně! Tato vláda ničí naše zemědělce, snižuje soběstačnost České republiky v oblasti potravin. A ještě má tu drzost rozdělovat zemědělce na ty správné, a na ty špatné, kteří se dovolují se ozvat,“ pokračoval Hašek s tím, že druhý dokument, který je připravený na Václavském náměstí k podpisu, je otevřený dopis slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.



„To, co udělal Petr Fiala a jeho kabinet, nemá v novodobé historii obdoby. Zmrazení československých vládních vztahů je ostuda Strakovy akademie, ostuda Černínského paláce. Naše vztahy se Slováky jsme budovali desítky let, byli jsme ve společném státě. I já patřím mezi Husákovy děti z generace sedmdesátek. I já jsem pyšný na to, že jsem se narodil v Československu a byl jsem československým občanem. Nikdo se nás neptal, když jsme se rozdělili. Nicméně opakuji: Zmrazení československých vztahů na vládní úrovni je totální šlápnutí vedle. A my chceme, aby Robert Fico a slovenská vláda věděli, že Slováky považujeme za naše bratry, za naše nejbližší sousedy. My chceme zase vynikající vztahy, jaké mají mezi Čechy, Moravany, Slezany a Slováky panovat,“ řekl Michal Hašek.

Rajchl rozpálil Václavák

Z podia pak burácel hlas předsedy strany PRO Jindřicha Rajchla, který se obul nejen do současné vlády, ale také do mainstreamových médií, České televize i do prezidenta Petra Pavla. Kriticky se vyjádřil i o dalším dodávání zbraní na Ukrajinu a vyzval všechny, ať se nebojí vyslovit většinový názor Čechů, kteří si přejí to samé. A kteří si také přejí, aby vláda okamžitě zahájila jednání o příměří.

„Na gender peníze jsou, na Green Deal peníze jsou, na Ukrajinu peníze jsou, jenom na naše lidi nejsou. Tak já tomu říkám DOST! Tahle vláda je asociální, protičeská, okamžitě by měla podat demisi!“  hřímal z podia Rajchl.

„Do toho pan Hlubuček přizná, že pana Redla, hlavní postavu kauzy Dozimetr, za ním přivedlo vedení STANu, to je pan Gazdík a pan Rakušan. Pan Jurečka nám lže o svém juchání v den střelby na filozofické fakultě a ODS si tady rozjela kampeličku, která není ničím jiným než pračkou na jejich peníze. Za tyhle skandály by v každé jiné zemi ta vláda okamžitě skončila. Ale oni tady řeší jeden e-mail Andreje Babiše. Že jim to není hanba!“



Do toho Petr Pavel. Petr Pavel, který nám říká, že se máme vzdát práva veta, který se neštítí vyjednávat s Lichtenštejny o vydání lednicko-valtického areálu, což by de facto znamenalo prolomení Benešových dekretů. A je to člověk, který nám tady v novoročním poselství řekne, že bychom měli přijmout euro. A třešničkou na dortu, že udělí řád TGM Billu Clintonovi. Dámy a pánové, situace, kdy tenhle řád nesoucí jméno prvního československého prezidenta, předává komunistický vojenský rozvědčík sexuálnímu predátorovi, který se neštítil bombardovat Srbsko ochuzeným uranem, to považuji za největší zneuctění památky Tomáše Garrigua Masaryka v historii naší země,“ pokračoval ve svém emotivním projevu Rajchl, který zároveň prohlásil, že současného prezidenta Petra Pavla považuje za ostudou naší země.

„Znesvětili jsme náš Hrad tím, že jsme si zvolili na post nejvyššího ústavního činitele politickou marionetu cizích loutkovodičů. Pevně doufám, že už podobnou chybu neuděláme a že tak, jak dneska Slováci vyprovodí paní Čaputovou, tak my velmi brzy vyprovodíme z úřadu pana Pavla,“ dodal Rajchl, načež přešel k válečnému konfliktu na Ukrajině

Psali jsme:

„Nelze se ale vyhnout tématu války, protože ta lež je naprosto největší, která nás tady v současné době obklopuje. Odmítám se dívat na to, jak paní Černochová říká, že se máme připravit na dlouhodobý a možná i jaderný konflikt s Ruskem. Já odmítám to, aby Petr Pavel s Macronem dohadoval vyslání českých vojáků na Ukrajinu. A já zcela definitivně odmítám to, aby Petr Fiala ponižoval Českou republiku na pozici překupníka zbraní pro Ukrajinu. To tedy ani náhodou,“ burcoval dále lidi z podia Rajchl s tím, že odmítá, aby by se Česká republika jakýmkoliv způsobem podílela na dalším zbytečném krveprolití na Ukrajině.

„Odmmítám, aby Česká republika dodávala na Ukrajinu zbraně, aby tam dodávala peníze. A to nejen kvůli tomu, že vůbec nevíme, co se s nimi děje, ale především z toho, že z úcty k našim předkům odmítám jakýmkoliv způsobem spojovat osud naší země se zemí, která se otevřeně hlásí k nacistickým kořenům. Dokud se na Ukrajině bude jmenovat jedna ulice Stěpana Bandery, měla by Česká republika odmítnout spolupráci s touto zemí!“ dodal předseda strany PRO Rajchl.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif