Zpráva o sobotní demonstraci na Václaváku


sestavil Germanicus

Demonstraci organizovala strana PRO (Jindřich Rajchl). Bylo na ní poněkud méně lidí než na dřívějších podobných demonstracích. Většina Pražáků se demonstrace nezúčastnila. I tentokrát byly problémy s ozvučením. Velmi špatně bylo slyšet v dolní části horní půlky Václaváku (tak od úrovně začátku budovy Komerční banky). Takže poměrně hodně lidí, kteří přicházeli těsně po 14. hodině časem zase odešli.
V přiložené odkazu je video záznam celé demonstrace. Podle mého názoru velmi dobrý a zajímavý projev měl bývalý vojenský a civilní pilot Václav Vašek, předseda Českého svazu letectví. S tímto svazem od září 2023 přerušilo jakoukoliv spolupráci ministerstvo obrany ČR.
Vystoupení Václava Vaška naleznete na videu v čase 1.53.30
Dále mě zaujaly projevy poslance SPD Jiřího Kobzy (čas 1.47.00), poslance SPD Jaroslava Foldyny (čas 2.11.00) a Jindřicha Rajchla (čas 2.23.00).
Tož tak
Jirka
V příloze je fotografie demonstrace. Pořízena ve 14.13 hod. z úrovně budovy Komerční banky.
Výstřižek
Všimněte si, že na Národním muzeu je stále ukrajinská vlajka.
Tolik přítel  Germanicus….
Za  sebe  musím konstatovat,  že jsem zklamán  nízkou účastí. Fiala  a  Obludárium  mohou slavit….  Prohráváme.  Je potřeba  se  pravdě podívat  do  očí. Tahle  demoška  se  v konci  svým dopadem nijak zásadně  neliší od  našeho vysmívaného   donkichotského svícení
Příspěvek byl publikován v rubrice Fórum Germanicum. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.