Horákovi mají předlohu ve španělském seriálu Los Serrano. Prsty v této rodinné kratochvíli má společnost Dramedy Productions, kde je asi nejznámější jméno Biser A. Arichtev. Seriál zachycuje každodenní život rodiny Horákových. Kromě výše zmíněných aktérů si v seriálu zahráli dnes už dospělí herci, kteří tehdy ztvárňovali děti. A některá jména se z nenápadných roliček skutečně zvládla vypracovat.

V roli Terezy Krátké se například objevila Mariana Prachařová, členka velkého hereckého klanu. Jejím otcem je herec David Prachař a maminkou herečka Dana Batulková. Ani její bratr Jakub Prachař není lidem neznámý, ačkoliv v posledních letech je to hlavně kvůli jeho vztahovým eskapádám s dnes již bývalou manželkou Agátou Hanychovou

Seriálová hvězda

Mariana v seriálu ztvárňuje dvanáctiletou šprtku a vzorňačku. Chodí na gymnázium a její prospěch je více než výborný. Není to ale vše tak, jak se na první pohled může zdát. Pokud se říká, že zlobři jsou jako cibule, tak to samé platí i o charakteru Terezy. Když nahlédnete pod povrch, objevíte úplně v pohodě holku a super kamarádku. 

Úskalí jsou ale v tom, že Terezinou třídní je její seriálová matka Lucie Horáková, kterou si zahrála Lucie Benešová, manželka herce Tomáše Matonohy. Právě proto, že je mezi učitelkou a žákyní zároveň příbuzenský vztah, se Tereze, která je v těžké pubertě, nedaří získat si mezi svými spolužáky respekt. Holčičí trable nejradši drbe se svou nejlepší kamarádkou Janou, a to nejradši někde venku. Častým tématem jsou v tomto věku samozřejmě kluci.

Mariana měla svůj osud už celkem zpečetěný. Pro profesi svých rodičů zahořela také a už jako malá stála před kamerou. V roce 2004 si zahrála v televizní pohádce Zdeňka Zelenky Poklad na Sovím Hrádku, kde se postavila vedle takových hereckých kapacit, jako byly Simona Stašová nebo Jiřina Bohdalová

Žádnou výraznou hereckou roli neměla, objevovala se spíše v těch epizodních v různých seriálech. Kromě Horákových, kteří se točili v roce 2006, si zahrála také v nekonečném seriálu TV Nova Ulice, vidět jste ji mohli v Comebacku, Policii Modrava, Kriminálce Anděl, anebo v nedávno odvysílaném seriálu TV Prima Dobré zprávy

Namísto herečky influencerka

Hereckou kariérou díru do světa neudělala, ale občas se někde objeví v roli moderátorky (v roce 2018 mapovala zákulisí taneční soutěže StarDance), v tomtéž roce se objevila v hudební reality show Souboj coverů, kde hvězdy internetu soutěží ve zpěvu. Tam se potkala se svým starým známým ze seriálu Horákovi Markem Zemanem, jejím televizním bratrem. Marek Zeman se dnes věnuje především divadlu.

Potkala se tam ale také s Helenou Navrátilovou, alias “helluno”, se kterou se později velmi spřátelily, a ještě donedávna měly společný podcast s názvem Sarkastický kafe. Ten se během pár dílů vyhoupl na přední příčky, a tak se děvčata rozhodla se i vydat na tour. 

Ačkoliv se Mariana zas tolik herectví nevěnuje, na nedostatek pozornosti si rozhodně stěžovat nemůže. Její Instagram sleduje 176 tisíc fanoušků, pevnou základnu má i na YouTube, kde točí takzvané vlogy. To jsou videa z běžného života, například o tom, co ten daný člověk jedl, nakoupil, cvičil a podobně.

Na konci ledna na svém Instagramu fanoušky ale poněkud šokovala. Její dlouhé blonďaté lokny šly dolů. Mariana přidala video s názvem „Změna je život“ a natočila v něm, jak si více jak o půlku nechala ostříhat vlasy. Nutno říct, že krásné influencerce sluší každý účes, ale šik mikádo z ní udělalo skutečnou mladou dámu.

Na dotazy fanoušků v komentářích, proč se k tomuto kroku odhodlala se jim dostalo jednoduché odpovědi. „Celý život mám dlouhý vlasy a už mě to nebavilo,“ napsala bezstarostně Mariana.

Zdroje: blesk.cz, stredocesky-magazin.cz 

Související články