Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Obyvatelé malého města na Aljašce žijí v jednom bytovém domě. Mají podzemní tunel a zdravotní středisko

V místě, kde ročně napadne v průměru 6 metrů sněhu, žijí všichni jako jedna velká rodina. Někteří obyvatelé si užívají, že mají k dispozici vše, co potřebují k životu, a stačí jim k tomu jen krátká procházka do přízemí. Podle LADBible byly Begich Towers postaveny po druhé světové válce a skládají se ze 150 dvou a třípokojových bytů, zdravotního střediska, policejní stanice, obchodu a kostela.

Místní děti chodí do školy, která se nachází v blízkosti bytového domu, a kvůli štiplavému chladu se do ní dostávají pouze podzemní chodbou. Bytový dům se nachází v městečku Whittier, které se svou polohou zdá být na konci světa, ale je známou turistickou atrakcí. Budova postavená v roce 1956 byla původně kasárnami a Američané tuto vojenskou základnu vybudovali kvůli obavám z možné japonské invaze.

O tom, jak se v ní žije, informuje na sociálních sítích dcera starosty města. “Po druhé světové válce mnoho lidí odešlo, ale město mělo až do zemětřesení v roce 1964 hodně obyvatel. Tato katastrofa napáchala velké škody, takže spousta lidí místo opustila. Nejsou tu žádné domy, takže si nemůžete koupit žádnou nemovitost, protože téměř všechno vlastní železniční společnost,” vysvětlila.

Autor: Stanislav M., zdroj: Lad Bible, Titulní obrázek: Wikimedia Commons / Enrico Blasutto, CC BY-SA 4.0