IAF 11 – Noc Válečníků. Kladenská tvrz s domácím Zoulou padla, pás šampiona patří Valovi

IAF 11 – Noc Válečníků. Kladenská tvrz s domácím Zoulou padla, pás šampiona patří Valovi Matěj Val slaví, je novým šampionem IAF | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter

Galavečer I Am Fighter 11 za námi. Jaký byl?

Kladenská sportovní hala a diváci na O2 TV Sport zažili fantastický večer. IAF 11 s podtitulem Noc Válečníků nabídlo naprosto parádní podívanou, kterou završil hlavní duel večera. V něm vybojoval pás šampiona IAF v pérové váze Matěj Val, který překvapil nejen fanoušky ale i domácího Davida Zoulu.

A také promotéra Petra Ondruše: „Nečekal jsem, že předvede takový výkon. Byl na tom fantasticky kondičně a když mu začaly vycházet věci, které dělal, jeho sebevědomí vyrostlo do oblak. Jsem rád, že ukázal, že je zápasníkem, že trénuje, maká. Máme skvělého šampiona.“ 

Jím by byl bezesporu i mírně favorizovaný Zoula, jenže ten před domácím kotlem prostě nedokázal na Vala nic vymyslet. Zkoušel to v postoji, zkoušel to na pletivu, údery, strhy, nic nefungovalo. Přitom závěr prvního kola mu vyšel, Vala trefil. „Jo, něčím mě tam chytil, to ano, ale i kdyby nebyl konec kola, poradil bych si s tím, tohle na tréninku zažívám běžně,“ usmíval se po duelu nový šampion.

Ten si kromě tohoto malého klopýtnutí došel pro pás naprosto suverénním výkonem. V prvních dvou kolech dokázal vždy na takedowny Zouly zareagovat tak, že jej přetočil, v poslední minutě toho třetího byl dokonce blízko ukončení soupeře, ten ale silou vůle kritické okamžiky přežil.

V první šampionské pětiminutovce, kam jsme se dle predikcí obou neměli vůbec dostat, pak sice Zoula dokázal k radosti domácího publika Vala dostat na zem a tam kontrolovat, poslední kolo ale už bylo opět v režii nájezdníka z Prahy. „Vůbec neměl tušení, co ho čeká. Takové, jako je on, by porazila i řada kluků z mého Val Gymu. Uvidíte brzo, stačí, když dostanou od IAF šanci,“ pokračoval 24letý talent, který svou profesionální MMA bilanci upravil na 5-0.

A může směle pokukovat po prvním soupeři na obhajobu i po dalších cílech. Už teď je jasné, že bychom jej měli brzo vidět v KSW. „Chci se měřit s těmi nejlepšími, v zahraničí. A moct si MMA vydělávat,“ přidal odhodlaně. „Moc mu to přeji, budeme ho nadále podporovat, ostatně má s námi smlouvu ještě na dva roky,“ doplnil jej promotér IAF Petr „Píno“ Ondruš.

Tomu, stejně jako parťákovi pro tuto noc Petru „Hakimu“ Majerovi, udělali radost i další. Včetně publika. „Lidi tady byli fantastičtí, nejspíše to byl náš nejlepší event, Kladno bojovým sportům rozumí, všichni si to tady užívali. Sledovali dění v kleci, ne všude kolem, ale zápasy,“ chválil kladenské hlediště Ondruš. A to má IAF velkou konkurenci i v dalších eventech, vždyť loni se povedly všechny a jistě nezapomenutelný byl i ten v Sokolově, kde byl korunován pro změnu šampion IAF ve velteru Steven Krt.

Matěj Val Matěj Val s pásem IAF | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter  

Ale zpět do kladenského večera, který otevřeli krásnou podívanou třeťáci (ano, čtěte správně) Kristián Vána a Tadeáš Dufek. Oba ukázali skvělý výkon v sandě, o něco vyzrálejší pak vítězný Váňa. V obou ale je obrovský potenciál.

Totéž platí o kickboxerech v dalších duelech. Mimochodem, Lukáš Fikar (14 let), Jakub Tyralík (18) i Daniel Müller (14) působili na svůj věk neskutečně vyzrále a mužně. Ostatně prvně a posledně jmenovaní zapsali dominantní výhry před limitem, hlavně ta Fikarova zakončení „puškou“ do obličeje Čonky byla opravdu působivá.

Nebyli ani zdaleka poslední, kteří zanechali parádní dojem. Na blížící se duel v RFA se vítězně naladila i sličná Nadia Dridi. Výjimka, potvrzující pravidlo, že i ze šíleností jako Clash of the Stars může vzejít dobrá sportovkyně.

Minulý týden na tiskové konferenci slibovali pánové Samuel Rataj se soupeřem Jaroslavem Červeným a Samuel BílýMartinem Lukáčem nezapomenutelné výkony a zápasy večera. A je třeba říct, že nemluvili do větru.

Rataj s Červeným ukázali neskutečný zápas, po kterém toho měli oba doslova plné kecky, především nakonec vítězný Rataj nechal v kleci opravdu vše. Laťka byla nastavená hodně, hodně vysoko. Daleko nad strop kladenské arény.

Samuel Rataj vs. Jaroslav Červený Samuel Rataj vs. Jaroslav Červený | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter

Jenže 214 vteřin souboje druhé dvojice by měl obletěl bez přehánění celý svět. Lukáč si po půl minutě naběhl do výdechu na úder na spodek Bílého a měl co dělat, aby se dostal včas na nohy. Za chvíli byl počítán po spodku opět a nevypadalo to s ním dobře. Bílý cítil krev, tlačil, jenže najednou bum a on sám je na zadku. „Od té chvíle to byla pouliční bitka. Neskutečný respekt před ním,“ hlásil Bílý po duelu.

Najednou měl navrch Lukáč a Bílý šel za chvíli po další bombě na spánek znovu na zem. A v závěru první tříminutovky byl downu blízko opět, zachránil se takedownem, který předvedl tak trochu na autopilota. Následně ukázal obrovskou tvrdost, když minutové pauze vypadal opět naprosto v pohodě a do půl minuty byl konec. Nejspíše i zásluhou zranění Lukáče, který si nejspíše o tvrdou hlavu soupeře poranil levou ruku.

Samuel Bílý slaví vítězství nad Martinem Lukáčem Samuel Bílý slaví vítězství nad Martinem Lukáčem | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter  

Mezi tyto „štípačky“ dle pravidel IAF Striking se vměstnaly ještě další dvě a také ty stály za to, Jiří Beránek na zkušenosti přetlačil domácího Tomáše Šebestu, Max Redl sice v úvodu druhého kola málem přišel o nohu díky skvělým calf-kickům velmi kreativního Karla Hňupa, nezdolnou vůli a skvělou kondicí ale nakonec protivníka udolal ve třetím kole.

Max Redl vs. Karel Hňup Max Redl vs. Karel Hňup | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter

Překvapivě dominantní výkon předvedl Alex Hutyra, který postupně ničil Tomáše Holečka a s přehledem si došel po bodový triumf. Na body slavili také Lukáš Strnad, který podruhé v kariéře zdolal „moldavskou raketu“ Arťoma Ratu, a také Jan Šťastný. Ten naopak odvetu s Filipem Roubíčkem zvládl a vyrovnal jejich vzájemnou bilanci na 1-1.

  Jan Šťastný vs. Filip Roubíček Jan Šťastný vs. Filip Roubíček | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter

Skvělý připravený Tomáš Klabík svedl pekelných pět minut s podobně našlápnutým Frederikem Komuenhou. Ten si ale v závěru kola poranil levé rameno a prvně jmenovaný si tak připsal velmi cenný skalp.

Necelé dvě minuty pak trval souboj mezi Davidem Popovičem a Janem Mudranincem. Prvně jmenovaný vyzývatel vlétl do zkušeného domácího kickboxera jako uragán a ve své ofenzivě neustal dokud rozhodčí Mudranince neodmával.


VÝSLEDKY IAF 11: Noc Válečníků (velkými písmeny vítězové):

Sanda děti, 2x2 minuty, váha do 28 kg: KRISTIÁN VÁŇA vs. Tadeáš Dufek – na body 3-0

K-1 velké rukavice, 3x2 minuty, do 71 kg: ČENĚK FIKAR vs. Milan Čonka – TKO 1. kolo

K-1 velké rukavice, 3x2 minuty, do 72,5 kg: Ladislav Orolin vs. JAKUB TYRALÍK – na body 3-0

IAF Striking, 3x2 minuty, do 74 kg: David Váňa vs. DANIEL MÜLLER – TKO 2. kolo

Amatérské K-1, 3x2 minuty, do 56 kg: NADIA DRIDI vs. Magdaléna Jakubová – na body 3-0

IAF Striking, 3x3 minuty, do 66 kg: SAMUEL RATAJ vs. Jaroslav Červený – na body 2-1

IAF Striking, 3x3 minuty, do 105 kg: JIŘÍ BERÁNEK vs. Tomáš Šebesta – na body 3-0

IAF Striking, 3x3 minuty, do 69 kg: MAX REDL vs. Karel Hňup – TKO 3. kolo

IAF Striking, 3x3 minuty, do 77 kg: SAMUEL BÍLÝ vs. Martin Lukáč – TKO 2. kolo

MMA Contender, 3x3 minuty, do 70 kg: Tomáš Holeček vs. ALEX HUTYRA – na body 3-0

IAF Striking, 3x3 minuty, do 70 kg: Arťom Rata vs. LUKÁŠ STRNAD – na body 3-0

MMA profi, 3x5 minuty, do 84 kg: Frederico Komuenha vs. TOMÁŠ KLABÍK – RTD 1. kolo

IAF Striking, 3x3 minuty, do 86 kg: Jan Mudraninec vs. DAVID POPOVIČ – TKO 1. kolo

MMA Contender, 3x5 minuty, váha od 77 kg: Filip Roubíček vs. JAN ŠŤASTNÝ – na body 2-1

MMA, 5x5 minuty, váha do 66 kg: David Zoula vs. MATĚJ VAL – na body 3-0

Zdroje:  I am Fighter

Nejnovější články