Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V pražském bistru Funwari najdete domácí japonskou kuchyni: Sedět můžete na tatami a objednat si pudink nebo obláčkové lívance

Funwari
ZDROJ: Funwari
sdílet:

V bistru Funwari najdete autentickou japonskou kuchyni včetně tradičních zákusků, které v Česku můžete zatím ochutnat jen na pár místech. Součástí menu jsou i dezerty, které dobyly sociální sítě – tapiokový pudink ve tvaru zvířátka neko purin nebo nadýchané japonské lívance. V nabídce je toho ale mnohem více.  

Když už v Česku narazíte na japonskou restauraci, zaměřuje se většinou na sushi, ramen nebo na maso. Japonská kuchyně je přitom velmi bohatá, a tak je s podivem, že s ní se vším co nabízí včetně dezertů nepřišel někdo už mnohem dříve.

Majitelé bistra Funwari si byli díry na trhu vědomi a v roce 2022 otevřeli v Praze kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad svou první pobočku.

Skryt pre seznam

Funwari v ulici Slavíkova je malé bistro ve stylu rychlého občerstvení s japonskými suflé lívanci. Lívance na začátku neměly ještě vyladěnou recepturu, obsahovaly málo mouky, chutnaly hodně po vejcích a na papírovém talířku rychle splaskávaly. I tak se s nimi na sociálních sítích roztrhl pytel. Postupem času ale majitelé recepturu vyladili a letos otevřeli novou pobočku – o kousek dál v Chopinově ulici.  

Nové bistro dostalo název Funwari Japanese Delights a od první pobočky se v mnohém liší. Nejde už o rychlé občerstvení, ale o restauraci s obsluhou. V menu najdete slané i sladké pokrmy, které majitelé připravují, jak sami říkají, podle receptur domácí japonské kuchyně.

Z chuti japonských dezertů budete překvapeni

Jídlo nemá chybu, za vše mluví i vysoké hodnocení na Google, které je o tři body vyšší než u první pobočky. Některá sladká jídla jsou otázkou chuti, pokud nejste na japonské sladkosti zvyklí, budete pravděpodobně hodně překvapeni. Nejsou moc sladké, chuťově jsou neutrální, zato konzistence je hodně kontroverzní.

Mochi, koblížky z těsta z rýžové mouky se dají natáhnout jako žvýkačka a chutnají jako syrové. Tapiokový pudink ve tvaru kočičky se na stole při každém otřesu hýbe ze strany na stranu a nemá skoro žádnou chuť.

Jako doprovod se používají třeba tapiokové perly s příchutí čaje nebo kávy a vnitřek mochi tvoří lehce nasládlá fazolová pasta. Rozhodně nic pro konzervativní jedince. Těm se ale zavděčí japonské lívance, které mají konzistenci obláčku a chutnají jako samo nebe.

  • Dezerty stojí od 100 do 200 korun, slaná jídla se pohybují okolo 300 korun a více. Všechna jídla si můžete sníst buď u klasického stolu nebo u nízkého stolu v sedě na zemi na japonských podložkách tatami. 

Před tím, než do Funwari zajdete, udělejte si rezervaci na webu. A teď přichází malé úskalí. Po rozkliknutí webu Funwari Prague na vás vyskočí okno s upozorněním: nepřijímáme rezervace. Hned pod ním najdete text: second branch, který vás dovede na web druhé pobočky. Je to trochu matoucí, ale tam už rezervace udělat jde a je opravdu potřeba, protože i přes to, že je Funwari v Chopinově ulici velké, je tu stále plno. Otevírací doba je od úterý do neděle od osmi ráno do půl deváté večer. 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč