Před dvěma týdny operace, teď triumf v Austrálii. ‚Život je jako horská dráha,‘ usmíval se po výhře Sainz

Velkou cenu Austrálie formule 1 ovládl Carlos Sainz s vozem Ferrari. Španělský pilot dva týdny po operaci slepého střeva triumfoval před týmovým kolegou Charlesem Leclercem a ukončil vítěznou sérii úřadujícího šampiona Maxe Verstappena z Redbullu.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlos Sainz

Carlos Sainz | Zdroj: Profimedia

„Život je jako horská dráha,“ prohlásil do týmového rádia Carlos Sainz po tom, co projel jako první cílem Velké ceně Austrálie. Pilot Ferrari před dvěma týdny podstoupil operaci slepého střeva, teď si připsal třetí triumf v kariéře ve formuli jedna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal Španěl Carlos Sainz po vítězství ve Velké ceně Austrálie

Sainz předjel Verstappena ve druhém kole australské grand prix. O chvíli později musel trojnásobný mistr světa odstoupit kvůli problémům s brzdami.

„Hned po startu se pravý brzdový kotouč přestal ochlazovat, začal se přehřívat a nakonec začal hořet. Je to samozřejmě nepříjemné, ale tohle je sport náročný na techniku a tyto věci se bohužel stávají. Do budoucna je důležité, že už víme, proč se to stalo,“ vyprávěl po závodě Max Verstappen, který je i tak stále v čele celkového hodnocení šampionátu.

Jeho absence na trati dokonale využil Carlos Sainz, který si dojel pro třetí vítězství v kariéře.

Když Carlos Sainz ještě v kokpitu zmínil slovo rollercoaster neboli horskou dráhu, tak narážel na to, že před dvěma týdny ležel v nemocnici a zotavoval se z operace slepého střeva. Po závodě přiznal, že ve stoprocentní formě nebyl.

„Byl jsem trochu ztuhlý a po fyzické stránce to samozřejmě nebyl úplně jednoduchý závod. Měl jsem trochu štěstí, že jsem se rychle dostal do čela a nemusel s nikým příliš bojovat. Z výsledku mám velkou radost, těší mě i to, že jsme s Charlesem vybojovali double,“ pochvaloval si Carlos Sainz, který si připsal třetí vítězství ve formuli jedna. Jeho výkon zaujal i motoristického experta Rž sport Jakuba Knolla. 

„Čtrnáct dní netrénoval, ale ukázal, že je ve stoprocentní jezdecké formě. I to mu pomohlo ke skvělému výkonu jak v sobotu, tak v nedělním závodě, kdy předčil kolegu Leclerca, což je důležitý faktor. Fantastický výkon a víkend pro Carlose Sainze,“ myslí si Knoll.

Šampionát formule jedna pokračuje za dva týdny Velkou cenou Japonska.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme