Pavlína Filipovská se poslední roky drží spíše v soukromí a na veřejnosti se příliš často neukazuje.

Naposledy se zpěvačka dostavila před rokem na pohřeb své kamarádky Yvonne Přenosilové.

Filipovská je dcerou slavného komediálního herce a dabéra Františka Filipovského a narodila se 28. května 1941 na pražském Žižkově.

V roce 1958 začala působit jako hlasatelka televizních pořadů pro děti a o rok později nastoupila jako herečka a zpěvačka do divadla Semafor.

Kromě toho vystupovala i v Divadle Rokoko a Apollo a zahrála si několik drobnějších rolí ve filmu.

Nejvíce však Pavlínu proslavila její interpretace písně Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Včera neděle byla.

Právě tento kultovní song z roku 1960 má Filipovská ze svého širokého repertoáru nejraději. „A to nejenom proto, že to byla moje vůbec první písnička. Já mám neděle opravdu ráda,” svěřila se kdysi umělkyně Blesku.

Filipovská je maminkou Pavlíny Wolfové a Johany Spálené. Prvorozenou dceru má z manželství s hudebníkem Petrem Spáleným.

Vztah ovšem nepatřil mezi ty nejšťastnější. V té době totiž začala kapela hudebníka Apollobeat vystupovat s Miluškou Voborníkovou, se kterou navázal intimní románek.

Ačkoliv Filipovská manželovy zálety několik let trpěla, nakonec jí došly nervy a nevěrníka vystěhovala z domu.

Tátova Miluška Voborníková je fantastická babička

Dnes už jsou ovšem veškeré křivdy zapomenuty a exmanželé mají podle jejich dcery Pavlíny skvělé vztahy. “Měla jsem tam mámu a tátu, měla jsem tam Milušku, nejlepší tátovu manželku, a taky nejlepšího manžela mojí mámy Luboše,“ popsala Wolfová rodinnou sešlost v rozhovoru pro iDnes.

“Naši se rozešli už strašně dávno, tátova Miluška Voborníková je fantastická babička (macecha je vážně hnusný slovo) a všichni ji milujeme. Mámin manžel Luboš je lesák a je taky bezvadnej. Jsme velká rodina, která se má ráda,” dodala novinářka.

Štěstí našla Pavlína Filipovská po boku o patnáct let mladšího Luboše, s nímž se seznámila zcela náhodou.

Oba se tehdy vypravili s Karlem Štědrým na myslivecký bál, který se měl odehrávat na Přimdě. Jelikož jejich kolega Vláďa Brabec nemohl na akci dorazit, zastoupili ho právě oni dva. Ačkoliv Pavlína po skončení večera původně spěchala domů, Luboš ji zaujal natolik, že na to úplně zapomněla.

Kvůli Filipovské se její osudový muž dokonce vzdal milovaného lesnictví a odstěhoval se za ní do Prahy. Do přírody ale jezdí pravidelně i v pokročilém věku. “Máme tam chalupu. Český les, to je něco panenského a nádherného. Pokaždé když tam jsem, mám pocit, že vstupuju do chrámu,” popsala zpěvačka, jak nejraději tráví volný čas.

Kromě toho se věnuje svým dvěma vnoučatům Matildě a Matoušovi.

Související články