24. 3. 2024

Týden v obraze: Ronja, Gentleman v Moskvě, Renegate Nell a další…

Týden v obraze: Ronja, Gentleman v Moskvě, Renegate Nell a další…

Týden: 25. března 2024 – 31. března 2024

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 21 seriálů. Z toho je 15 novinek (71 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix se 7 seriály. Nejočekávanější novinkou i seriálem je – A Gentleman in Moscow.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Gabby's Dollhouse (Netflix, 9. série)

Roztomilé čičinky, ztřeštěné nápady a nenapodobitelná kouzla! Milovnice koťat Gábi a její věrný parťák Pandy už na vás čekají s hromadou úžasných kočičích dobrodružství.

Kafka (Das Erste, novinka)

Seriál ke stému výročí úmrtí Franze Kafky se dívá na Kafkův pošramocený vztah s panovačným otcem, aféry s Felice Bauer, Milenou Jesenskou a Dorou Diamant, stejně jako na přátelství s Maxem Brodem.

Wreck (BBC Three, 2. série)

Děj se odehrává na palubě mega výletní lodi. Sleduje devatenáctiletého nováčka Jamieho, který se připojí k posádce a pátrá po své ztracené sestře. Ta pracovala na palubě stejné lodi na předchozím turnusu a nikdy se nedostala domů. Jamie je zasvěcen do života na výletní lodi a dostane rychlokurz o teenagerských partách mezi zaměstnanci, kteří pořádají legendární večírky a zůstávají lhostejní ke krvelačným vraždám, k nimž na palubě dochází. Jamie je nucen stát se detektivem a odhalit zlověstnou pravdu.

Testament: The Story of Moses (Netflix, novinka)

Epický třídílný seriál, který zkoumá Mojžíšův život a jeho vzestup z vyděděnce a vraha v proroka a osvoboditele Hebrejců. V seriálu Testament se plynule prolíná napínavé dokudrama a rozhovory s odborníky, které odhalují Mojžíšovu silně osobní cestu za vykoupením – a dávají tak do pohybu některé z nejinspirativ­nějších a nejikoničtějších událostí v Bibli, Koránu a Tóře.

Narco Wars (National Geographic, 4. série)

Seriál Narco Wars zkoumá, jak se z oportunistických pašeráckých sítí v Latinské Americe staly mocné a nelítostné drogové kartely, které dokázaly destabilizovat a rozvrátit celé země. Seriál kombinuje poutavý přístup k členům kartelů a orgánům činným v trestním řízení, které proti nim stojí, s hlubokým dokumentárním průzkumem geopolitických, sociálních a kulturních faktorů, které vedly k vzestupu kartelů.

The Believers (Netflix, novinka)

Tři ambiciózní podnikatelé musí splatit velký dluh z jejich neúspěšného start-upu, když se jim naskytne příležitost zpeněžit náboženskou víru jiných…

American Rust (Amazon Freevee, 2. série)

Rodinné drama sleduje snahu dosáhnout vytouženého amerického snu očima komplikovaného a kompromitovaného policejního šerifa Dela Harrise ve městečku oblasti Rust Belt v jihozápadní Pensylvánii. Když je syn ženy, kterou miluje, obviněn z vraždy, Harris se musí rozhodnout, co všechno je ochotný udělat, aby ho ochránil. Seriál je adaptací stejnojmenného románu od Philippa Meyera.

Big Mood (Channel 4, novinka)

Řada chaotických událostí pořádně otestuje desetileté přátelství Maggie a Eddie. Maggie se po letech obět projevíí bipolární porucha a Eddie zvažuje, jestli jim jejich přátelství vlastně neškodí.

HOPE ON THE STREET (Prime Video, novinka)

Hudební dokument se točí kolem příběhu o původu j-hopea a jeho lásce k tanci, který ve dvanáctém roce své profesionální kariéry začíná novou cestu.

Ronja Rövardotter (Netflix, novinka)

Seriál líčí eskapády temperamentní a vzdorovité dívky, která se narodila v tlupě loupežníků na středověkém skandinávském hradě. Jak Ronja dospívá, narazí na kouzelný a zároveň nebezpečný les, který se hemží zvláštními a záhadnými tvory. Navzdory nebezpečí nachází útěchu spíše v lese než ve zdech hradu. Dramatický zvrat ve vyprávění nastane, když se Ronja setká s Birkem, mladíkem z konkurenční bandy, což vyvolá zakázané přátelství a temný rodinný spor. Současně přijíždí nechvalně proslulý lovec odměn, který má v úmyslu loupeživé obyvatele lesa jednou provždy zlikvidovat. Podle knihy Astrid Lindgrenové.

Taskmaster (Channel 4, 17. série)

Taskmaster je britská komediální show, v níž ‚taskmaster‘ Greg Davies naděluje různé – hlavně vtipné a bizarní – úkoly pěti soutěžícím, obvykle profesionálním komikům.

The Baxters (Prime Video, novinka)

Příběh se točí okolo Elizabeth a Johna Baxterových a jejich pěti dospělých dětí. V první sérii sledujeme jejich dceru Kari, která se dozví šokující pravdu o tom, že její manžel Tim má tajný poměr s jednou ze svých studentek. Jejich vztah je podroben zkoušce a Kari hledá útěchu ve své víře a v rodině, aby zjistila, jestli láska je doopravdy volba a zda lze jejich manželství vykoupit. Baxterovi se při této zkoušce musí stmelit jako rodina, aby se vypořádali s životními výzvami.

Bad Dinosaurs (Netflix, novinka)

Roztomilá tyranosauří rodinka vyrazí na průzkum svého barevného pravěkého světa a zažije přitom spoustu legrace s tamními bláznivými dinosaury.

We Were the Lucky Ones (Hulu, novinka)

Minisérie s tématem holokaustu se inspiruje skutečným příběhem židovské rodiny, která se snažila přežít a znovu se spojit po rozdělení na začátku druhé světové války. Adaptace románu od Georgie Hunter.

A Gentleman in Moscow (Showtime, novinka)

Ruský aristokrat je ušetřen smrti a je umístěn do domácího vězení, zatímco se kolem něj odehrává bolševická revoluce.

Is It Cake? (Netflix, 3. série)

Šikovní cukráři, kteří upečou dort ve tvaru kabelky nebo třeba šicího stroje? U téhle úžasné soutěže inspirované populárním memem se vám budou jenom sbíhat sliny.

Jerrod Carmichael Reality Show (HBO, novinka)

Sledujte život Jerroda Carmichaela, který se setkává s přáteli, rodinou i cizími lidmi a hledá lásku, sex a vztah.

Renegade Nell (Disney+, novinka)

Příběh odehrávající se v 18. století ve Velké Británii sleduje osudy Nell Jacksonové, která je donucena se svými dvěma osiřelými sestrami Roxanne a George opustit město a vydat se na cestu banditů přepadávajících pocestné. V tom jim pomáhá malý duch, kterého nazývají Slepý Billy.
Časem si Nell uvědomuje, že nestojí na špatné straně zákona bez důvodu. Její osud je mnohem, mnohem větší a sahá až ke královně Anně a dál, až k silám, které se střetávají na bojištích po celé Evropě.

The Great Indian Kapil Show (Netflix, novinka)

Pořad na pomezí varieté a talk show, ve kterém komik Kapil Sharma přivítá slavné hosty a se svojí tradiční partou pobaví diváky bláznivými kousky.

Parish (AMC, novinka)

Hlavním hrdinou je taxikář, jehož život se obrátí vzhůru nohama, když souhlasí s tím, že bude dělat šoféra neworleanskému zimbabwskému gangsterovi, který je proslulý vykořisťováním přistěhovalců bez dokladů v jižních přístavech USA.

This Town (BBC One, novinka)

Seriál vypráví příběh rozvětvené rodiny a čtyř mladých lidí, kteří jsou vtaženi do světa ska a two-tone hudby, která se koncem 70. a začátkem 80. let rozšířila v Coventry a Birminghamu a spojila černošskou, bílou a asijskou mládež.

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Seraphine313

Seraphine313

Vtipný, jak seriál ke 100. výročí Kafkova úmrtí točí Němci a Rakušané, pro něž je Kafka, co se týče...
před 4 týdny
fabec1222

fabec1222

Ty jo, to je teda nabouchanej tejden. Z tohohle bych si mohl pustit klidně snad půlku věcí :D :). Ale budu...
před 4 týdny
Další články k tématu