Ukázat na Euru výkon jako proti Norům? To by byla ostuda. Před Haškem je hodně práce

KOMENTÁŘ: Zápas s Norskem přinesl pozitivní věci, nedostatků ale bylo mnohem víc. Před Ivanem Haškem i národním týmem je hodně práce.

i Zdroj fotografie: jméno pro SportyŽivě
                   

Návrat na lavičku českého národního týmu se Ivanovi Haškovi vydařil, tedy pokud jde o výsledek. Vítězství nad Norskem se určitě počítá a může do reprezentace vrátit pozitivní atmosféru. Když se podíváme na herní stránku, najdeme dost věcí, na kterých musí Hašek a spol. zapracovat. Na hřišti to zkrátka drhlo. Určitě je sympatické, že Ivan Hašek po utkání nehledal výmluvy a přiznal, že Češi chvílemi byli jak na kolotoči. Bez vytáček a alibistických frází.

Šulc s Chytilem na křídlech?

Práce má před sebou opravdu dost. Celkově bylo ve hře českého týmu poměrně dost neporozumění. Nefungovaly kraje hřiště, což se potvrdilo při gólu Norů, kdy Šulc pozdě dostoupil Bobba. Celkově vlevo skřípala spolupráce Šulce se Zeleným, vpravo zase Chytila a Douděry. To do jisté míry souviselo s tím, že Šulc i Chytil nastoupili na postech, na kterých běžně nehrají. Asistent trenéra Veselý po návratu z Norska řekl, že „zkusit se to musí“. Zároveň ale z realizačního týmu také zaznělo, že v úterý postaví hráče na pozicích, na kterých jsou nejsilnější.

Českému týmu nefungoval ani presink, podobné to bylo mezi mezi Patrikem Schickem a zálohou. Skřípala také rozehrávka, kterou ztěžoval náročný terén. Tah s Krejčím na šestce se také úplně nepovedl. Jasně se ukázalo, že pasivní blok není variantou. Tým prostě musí být mnohem víc kompaktní. Zdaleka ne vše ale bylo špatně. Výborně zahráli stopeři, vytáhl se i brankář Staněk a za zmínku stojí i pracovitost.

Návrat ve velkém stylu

Po prostřídání se hra českého týmu výrazně zvedla, což jde z velké části za Antonínem Barákem. Záložník Fiorentiny ukázal, že by mohl být pro reprezentaci hodně důležitý. Parádní vítězný gól z přímého kopu byl jen třešničkou na dortu. Druhý zápas toho prozradí mnohem více.

Co se vám nejvíce nelíbilo na výkonu české reprezentace v Norsku?

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články