Zmizelá maminka Petra: Před 15 lety se nevrátila z práce, od té doby o ní nikdo neslyšel

Petra Žroutová, mladá maminka čtyřletého syna, před 15 lety beze stopy zmizela. Měla být zavražděna, ale její tělo se nikdy nenašlo. Co se tehdy skutečně stalo?

Petra zmizela i Zdroj fotografie: Janmanak / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Zmizení mladé maminky z Berounska zůstává i po 15 letech záhadou. Naposledy byla Petra Žroutová viděna večer 1. srpna 2008. Následující den večer ohlásila její rodina zmizení. Kriminalistům se doposud nepovedlo vypátrat, co se s mladou ženou stalo. Zůstal po ní tehdy čtyřletý syn a zdrcená rodina. Kam se žena poděla? Může mít v jejím zmizení prsty její manžel, se kterým se měla rozvádět?

Manželská rozepře

Petra Žroutová pocházela z Prahy. Do Hýskova na Berounsku utekla před svým manželem, se kterým už dlouhodobě nevycházela a který ji měl i několikrát fyzicky napadnout. Útočiště našla ona a její čtyřletý syn v malém pokoji s kuchyní na statku její švagrové. Podle svědectví se chtěla dát rozvést a začít nový život. Našla si novou práci ve firmě Kostal Zdice, kam dojížděla časně ráno. O malého synka se během dne starala jeho babička. V den zmizení si všichni mysleli, že je v práci, ale když se Petra večer nevrátila, zavolali policii.

Policejní auto
iZdroj fotografie: Kevin.B / Creative Commons / CC BY-SA
Policii se bohužel často nepodaří vyřešit případy zmizení osob

Policie započala své pátrání ještě ten večer. Obyvatelé statku vypověděli, že za Petrou přijel předchozího večera její manžel. Podle výpovědi jejího syna, který byl jediným svědkem jejich schůzky, se měli ošklivě pohádat. Při odchodu všechny ujistil, že Petra i její syn už spí. Co se v tom pokoji tehdy doopravdy stalo, se už asi nikdy nikdo nedozví.

Petra zmizela beze stopy

Jak uvedl i web denik.cz, policisté a příbuzní vyloučili, že by Petra jednoduše utekla. Podle jejích blízkých byla silně citově vázaná na svého syna, kterého by jen tak neopustila. Policie začala případ vyšetřovat jako vraždu. Byl prohledán celý statek i přilehlé pozemky, ale tělo oběti se nikdy nenašlo. Jedinou stopou byla kapka krve v jejím pokoji, ke které se její manžel následně vyjádřil slovy, že Petru při hádce jednou uhodil.

glenna millera

Jel na koncert a už ho nikdy nikdo neviděl: Kolem zmizení Glenna Millera je spoustu podivných teorií

Hlavní podezřelý

Spousta důkazů a stop mohla nasvědčovat tomu, že by za zmizením a smrtí Petry mohl stát její násilnický manžel. Podle dostupných záznamů byl i on první dva dny po ohlášení zmizení nezvěstný. Když se následně objevil, měl na sobě úplně nové oblečení a škrábance, které si údajně způsobil při zednické práci. Policii se nikdy nepovedlo jeho vinu prokázat a bez nálezu těla k tomu asi ani nikdy nedojde. Faktem však zůstává, že byl posledním, kdo Petru před jejím zmizením viděl. Podaří se někdy zjistit, k čemu ve skutečnosti došlo?

Zdroj: Deník, TN Nova, E15
Diskuze Vstoupit do diskuze
108 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články