Box Office: Noví Krotitelé duchů zkrotili i pokladny kin

Box Office: Noví Krotitelé duchů zkrotili i pokladny kin | Fandíme filmu
Sony Pictures
Celá série už pokořila miliardu. Stále skvěle si vede druhá Duna a snaží se Kung Fu Panda 4.

Další divácky lákavá velkofilmová premiéra = další slušný víkend v pokladnách kin. Uvedení se dočkali Krotitelé duchů: Říše ledu (Ghostbusters: Frozen Empire), tedy další veselé strašení ze série, co je s námi už od 80. let. Navzdory slabším recenzím dokázala Říše ledu přilákat spoustu diváků. S částkou 45 milionů jde o druhou nejúspěšnější premiéru, jakou kdy Krotitelé zaznamenali. O milion lépe na tom byly už jen Krotitelky z roku 2016.

Mezinárodně byl výsledek o něco slabší, když do neděle hororová komedie utržila něco přes 16 milionů. Zatím je to ale dané především tím, že na spoustu trhů film bude uvedený až v následujících týdnech. Trochu potíž může být v tom, že zatím to vypadá, že vývoj tržeb Ledového království bude dost podobný, jako tomu bylo u předchozího „Odkazu“. Ten nakonec utržil 204 milionů, ale natáčení stálo jen 75 milionů. Natáčení aktuálního dílu série stálo už 100 milionů, takže by bylo potřeba, aby tomu tržby odpovídaly. Nevíme, kolik studio Sony vrazilo do propagace, ale málo to určitě nebylo. Bylo by tedy fajn, aby se podařilo utržit alespoň 300 milionů, ale jestli to bude reálné, to ukážou až následující týdny.

PS: Celá značka spolu s tržbou Ledové říše v kinech už pokořila v kinech hranici miliardy dolarů.

Jako nesmrtelný držák druhou příčku obsazuje Duna: Část druhá. Promítá se už čtvrtým týdnem, přichází o sály, za víkend utržila přesto téměř 18 milionů dolarů. Ve Spojených státech součet dělá 233 milionů. Ostatní trhy přidaly dalších skoro 31 milionů, což nám dělá celkem 341 milionů utržených mimo USA. Globální úhrn činí přes 574 milionů a snímek s naprostou jistotou pokoří sedmisetmilionovou hranici.

Na třetím místě víkendového žebříčku návštěvnosti končí Kung Fu Panda 4. Ve Spojených státech se za poslední tři dny podařilo utržit skoro 17 milionů dolarů a celkově už Severní Amerika nashromáždila 133 milionů. Mezinárodně je situace podobná – zatím se utržilo celkem 135 milionů. Jen za tento víkend to dělalo více než 55 milionů, hlavně díky tomu, že měl animák premiéru v Číně. Dohromady nám to dělá 268 mega a po krůčcích by se mohla tržba vyškrábat až někam k šesti stům milionům.

Druhou premiérou víkendu je horor Neposkvrněná (Immaculate). Premiérová tržba ve výši 5 milionů není žádný zázrak, nicméně snímek má dobré ohlasy, tak třeba z něj bude trvalka. Navíc za ním stojí malé studio Neon, které neplatí žádné gigantické reklamní kampaně. Neposkvrněná je tak pro studio dosud nejsilnější premiéra, za celou dosavadní sedmiletou historii.

Nezlomní (Arthur the King) s Markem Wahlbergem si nevedli skvěle při premiéře a teď to také není velká sláva. Za druhý víkend se prodaly vstupenky v hodnotě přes 4 miliony a dohromady je na účtu jen 14 milionů. Předpokládá se, že v USA film přihodí do kasy ještě tak deset milionů a mezinárodně nejspíš zájem nebude o moc vyšší, což není pro čtyřicetimilionový projekt pozitivní zpráva.

I třetí novinka víkendu je horor. Late Night with the Devil má skvělé ohlasy, ale podobně jako Neposkvrněná má v zádech jen menší studio (IFC Films), čemuž můžeme přinejmenším částečně připsat nevelký start. Tržby při premiérovém víkendu dosáhly částky 2,83 milionu dolarů. Jen o pár desítek tisíc méně utržil další horor, snímek Neviditelné zlo (Imaginary), který se promítá třetím týdnem a tentokrát se mu za víkend podařilo do prasátka přihodit 2,8 milionu. Celkem už to celosvětově dělá 30 milionů, takže desetimilionový rozpočet je zpátky a propagační náklady se buď už také podařilo splatit, nebo se k tomu studio Lionsgate blíží. Imaginary jednoznačně bude ziskový projekt.

Tím nám horory v top desítce končí. Osmou příčku žebříčku zabírá nezávislé kriminální drama Love Lies Bleeding. Ačkoliv je film skvěle hodnocený a v trailerech vypadá parádně, širší publikum nejeví zájem. Ve třetím víkendu promítání se podařilo utržit 1,5 milionu, v úhrnu to dělá 5,8 mega. Jen o stupínek níž je Cabrini, také ve svém třetím týdnu promítání. Tentokrát to dělá 1,4 milionu, celkem je utrženo 16 milionů. A top desítku uzavírá hudební životopis Bob Marley: One Love. Film je v kinech už šest týdnů, zájem však stále trvá. Tentokrát bylo utrženo něco přes 1 milion, americký úhrn činí 95 milionů a globální 173 milionů. One Love nicméně v kinech pomalu končí. Ztrácí kinosály, dotáhne to někam ke 176 milionům celkem a v té době bude po všem.

Už příští týden si totiž velkou porci sálů pro sebe uloupne Godzilla x Kong: Nové impérium, takže bude opět při sčítání tržeb o čem mluvit.

Titulní foto: Krotitelé duchů: Říše ledu

Zdroje: Box Office Mojo, The Numbers, Luiz Fernando

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest