Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Po celém světě se objevují podivné ocelové sloupy, které po chvíli mizí. Nikdo neví, k čemu slouží

Umění často nezná hranice a mnozí věří, že ho lze vidět úplně ve všem. V poslední době se však po celém světě začaly objevovat objekty, které veřejnost nenadchly, ale spíše rozrušily. Jak informoval deník New York Post, jde o podivné třímetrové ocelové monolity, které se staly předmětem mnoha konspiračních teorií.

Nejnovější futuristickou konstrukci mohli spatřit obyvatelé Walesu v oblasti Hay-on-Wye. Tento podivný kovový sloup, který měl tvar obalu čokoládové tyčinky Toblerone, stál přímo na opuštěném kopci. “Přiznejme si, že to vypadalo trochu bizarně. Ale myslel jsem si, že ho používají vědci, například k zachytávání dešťové vody. Pak jsem si ale uvědomil, že je na to příliš objemná,” řekl Richard Haynes, obyvatel nedalekého města.

Nikdo také netuší, k čemu monolit slouží. Jeden z jeho přátel však uvedl, že sloup tam ještě před několika týdny nebyl. “Na Googlu jsem si všiml, že se objevil poměrně nedávno, a podle toho, co vím, po několika dnech zmizí,” poznamenal. Stavby však vzbudily velkou vlnu kritiky, protože podle místních obyvatel mohou poškodit životní prostředí. “Je jasné, že někdo musel vykopat velkou díru, aby to dostal do země,” vysvětlil Haynes.

Autor: Samo Buk, zdroj: BBC, Titulní obrázek: Pixabay.com/jpeter2