Proč vyrazit na Arménii? Šance pro neokoukané tváře i ofenzivní hra

25.03., 09:20
Aktuality
Radost českých reprezentantů (© Profimedia)

Po cenné výhře v Oslu pokračuje první sraz fotbalové reprezentace pod novým koučem Ivanem Haškem domácím duelem proti Arménii. I když soupeř nemá takový zvuk jako Norové a navíc jeho největší hvězda Henrik Mchitarjan (35) z Interu Milán už kariéru v národním dresu ukončil, pořád je dost lákadel, proč na úterní duel na Letnou vyrazit. Jaká jsou ta nejhlavnější?

Domácí Haškova premiéra

To největší - možnost poprvé vidět nový tým doma. Dá se navíc očekávat, že výkon nebude tak neurovnaný jako proti Haalandovi a spol. Vzhledem k možnosti několika dalších dnů práce, ke zpětné vazbě z premiéry i k síle soupeře. Realizační tým v čele s Ivanem Haškem nepochybně bude chtít vyzkoušet jiné rozestavení i hráče, nabízí se tříobráncový systém, ostatně sám kouč přiznal, že jej chtěl aplikovat už na zápas s Nory.

Neokoukané tváře

Je jisté, že v úterý dostanou příležitost jiní hráči, Hašek a spol. dopředu avizovali, že budou chtít, aby se během tohoto reprezentačního srazu ukázali na hřišti všichni nominovaní. V praxi to znamená, že se své šance dočká šest nových hráčů. Gólmani Jaroš a Kovář se zřejmě v poločase prostřídají, reprezentační debut si odbudou i obránci Hranáč, Gabriel a Vlček. Do ofenzivy je připraven Matěj Jurásek.

Test na Euro

Do startu na evropském šampionátu v Německu se národní celek doma ukáže po tomto utkání už jen jednou, a to v červnu v Hradci Králové proti Severní Makedonii. Těm, kteří nesehnali lístky na závěrečný turnaj v Německu, se tak nabízí ojedinělá příležitost, jak vidět zblízka účastníka Eura. A to navíc v počáteční fázi formování nového týmu, už v pátek nastoupili někteří hráči na nezvyklých postech. A trenéři hodlají ve zkoušení pokračovat.

Ofenzivní hra

Pakliže Norové český výběr v nejedné fázi utkání přitlačili k jeho brance, tady se dá očekávat opačný scénář. Však také národní tým ve čtyřech z dosavadních pěti vzájemných utkání nasázel Arménii alespoň tři góly. Fanoušci tak budou moct zatleskat útočným výpadům, hlad po gólech má Patrik Schick, jenž se v českých barvách naposledy prosadil před rokem a půl ve Švýcarsku.

Schickova bilance posledních sezon. (©Livesport)

Vyhnout se televizi

Zápas u obrazovky? Už jen znouzectnost. Za poslední roky se v Česku pozitivním směrem posunula fotbalová kultura, na ligové zápasy předních týmů bývá problém sehnat lístky. Chodit na fotbal je prestižní záležitost, potvrzení jistého společenského statusu. Být u toho a vidět zápas naživo je navíc úplně jiná dimenze zážitku. V neposlední řadě se fanoušci vyhnou na hlavu padlým reklamám s nynějším koučem Ománu Jaroslavem Šilhavým...

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Pavel Křiklan

Komentáře (5)

Přidat komentář
podnebný

Aspoň na začátek by měli sestavu tvořit zkušení hráči, nejlépe Staněk - Holeš, Zima, Krejčí - Douděra, Souček, Barák, Sadílek, Provod - Chytil - Schick. A pokud získají brankový náskok, možno střídat v pořadí Lingr, M.Jurásek, D. Jurásek ještě

v prvním poločase a Gabriel, Hranáč a Vlček cca po hodině hry. Záležet ale bude samozřejmě i na vývoji utkání.

Reagovat
Freedo

Reagovat
ratusek

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Coutinho10

kdo chce, v 18:45 předzápasová tiskovka živě tu

https://www.youtube.com/watch?v=rOzxXuhjvY0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele