Kanadská písničkářka Ruby Waters zazpívá v Café V lese

Ruby Waters | Zdroj: facebook.com/rubywatersmusic

Zpěvačka, kytaristka a skladatelka Ruby Waters pochází z kanadského Ontaria a ve folkových indie kruzích jde o oblíbenou mladou tvář. Fázi hraní po ulicích a po barech má již za sebou – nyní se může pochlubit několika EP deskami a zanedlouho také dlouhohrajícím debutem. Písničkářka vystoupí poprvé v Praze již letos v červnu.

Mladá umělkyně Ruby Waters má pestré kořeny: její předci jsou původní Američané a také Slováci. Pro ni je ovšem důležitá hlavně hudební scéna domovského kanadského Ontaria, v které jako barová hudebnice nasávala zkušenosti již od třinácti let. Větší pozornosti se dočkala na síti Reddit, kde sklidil úspěch její debutový singl Sweet Sublime. Další písně následovaly stejně jako společné tour s úspěšným písničkářem s přezdívkou City and Colour. Následujícím zlomem bylo bezesporu vydání debutové EP desky Almost Naked z roku 2019.

Čtěte také: Line-up Rock for People 2024 má téměř finální podobu

Umělkyně prozradila, jak moc je pro ni důležitá ventilace osobního života do své tvorby: „Když vložím do písně bolestivou vzpomínku, tak se od té bolesti dokážu osvobodit. Slyšet pak na koncertech lidi zpívat se mnou je pro mě léčivé. Jsou to magické chvíle.” První český koncert písničkářky Ruby Waters se uskuteční již 18. června 2024 v pražském Café V lese. Mladá muzikantka v něm představí svou debutovou studiovou desku, která vyjde koncem května. Vstupenky na vystoupení jsou k dispozici v sítích GoOutTicketmaster a také na stránkách společnosti Fource.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 390 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky