Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Předpověď počasí: Po chladném startu týdne se oteplí!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí: Po chladném startu týdne se oteplí!

Andrea Malá

25. března 2024 9:33

Počasí, ilustrační fotografie.

Právě začínající týden přinese jen čtyři pracovní dny a teplé jarní počasí, což však nebude platit v jeho úvodu. Pondělí bude totiž nejchladnějším dnem, maxima mohou na některých místech dosáhnout jen šesti stupňů. V dalších dnech ale mají atakovat i dvacítku, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Do Česka se v pondělí přechodně rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu. V dalších dnech bude po přední straně rozsáhlé prohlubující níže nad východním Atlantikem a západní Evropou na naše území proudit teplý, o víkendu velmi teplý vzduch od jihu. Jeho příliv krátkodobě přeruší studená fronta, která postoupí od západu ve středu a ovlivní počasí ještě ve čtvrtek.

Předpověď na pondělí:

V noci oblačno až zataženo. Na většině území sněhové přeháňky, na horách četnější a pod 400 m i smíšené nebo dešťové. Přes den proměnlivá, převážně vělká oblačnost. Na většině území přeháňky, zpočátku nad 400 m, postupně nad 700 m smíšené nebo sněhové a na horách četnější. Odpoledne a večer od jihozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, v 1000 m na horách kolem +1 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, v severovýchodní polovině území místy vítr slabý do 4 m/s. Přes den mírný, místy přechodně čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s, bude odpoledne a večer slábnout.

Předpověď na úterý:

Polojasno až skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy i mrznoucí nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, k ránu v místech se silnějším větrem oteplování. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, během dne ve východní polovině území s výjimkou krajního severovýchodu postupně čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 6 až 11 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h).

Předpověď na středu:

Skoro jasno až polojasno, později odpoledne a večer oblačno až zataženo, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, v západní polovině Čech kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h) bude odpoledne a večer slábnout a v Čechách se bude měnit na západní. V západní polovině Čech zpočátku slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Během dne od západu ustávání srážek a většinou i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C. Slabý, přes den mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s. Zpočátku ve východní polovině území mírný jižní vítr kolem 5 m/s.

Předpověď na pátek:

Polojasno až oblačno, zpočátku na severozápadě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, během dne ve východní polovině místy čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Nejnovější zprávy