Hlavní obsah

Newyorská frustrace sílí. Srážka jak z grotesky, pak kapitán sejmul kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevypadá to s nimi dobře. Sedm porážek z posledních osmi zápasů srazilo hokejisty New York Islanders čtyři body pod postupovou čáru ve Východní konferenci NHL. V derby s New Jersey se doma vůbec nechytli a po porážce 0:4 by se jejich frustrace dala krájet příborovým nožem.

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Bo Horvat (vlevo) z Islanders v souboji s Ondřejem Palátem z New Jersey

Článek

„Jsme doma, tak to proboha musíme hrát líp,“ zoufal si kouč Patrick Roy. „Naši fanoušci si zaslouží něco mnohem lepšího, než co jsme předváděli.“ O den dřív přitom Islanders v UBS Areně rozstříleli 6:3 Winnipeg, ale na neděli si nic neschovali.

Pohled na tabulku tak pro hráče z Long Islandu nevěstí nic dobrého. Na poslední postupový flek se vyšvihnul Washington, o bod zpět je Detroit a až pak se pachtí Islanders.

Dění z posledních dnů dobře ilustrovala situace před druhým gólem Devils. Bo Horvat se snažil zastavit průnik Jespera Bratta, ale trefil přitom spoluhráče Noaha Dobsona a do nich ještě napálil Kyle Palmieri. Až to trochu připomínalo situace z němých grotesek Macka Sennetta, kde se to hemžilo nešikovnými policajty.

Devils šli do přečíslení a Jack Hughes suše zavěsil. „Nejsem si jistý, jak k tomu zmatku došlo, ale když se srazí tři hráči, nic dobrého z toho vzniknout nemůže,“ povzdechl si Palmieri.

Za stavu 0:3 v závěru druhé třetiny pak kapitán Islanders Anders Lee nepěkným zákrokem koleno na koleno trefil svůj protějšek s céčkem na dresu Nico Hischiera. Švýcarský útočník na modré čáře udělal kličku, Američan se natočil bokem a zasáhl soupeře tvrdě do nohy.

Na Leeho se okamžitě vrhnul Hischierův krajan Timo Meier. „To je snad jasné, proč jsem to udělal. Byl to zákrok přes čáru, špinavost. Tak jsem zakročil a dal mu to najevo,“ tvrdil Meier. Lee inkasoval trest do konce zápasu, Hischier se na třetí třetinu do sestavy New Jersey naštěstí vrátil.

„Budu se na ten zákrok muset podívat pěkně záběr po záběru, než to budu nějak komentovat,“ vyhnul se odpovědi Roy. Leeho prohřešek navíc prozkoumá disciplinárka, takže je možné, že na následující klíčový trip (Florida, Tampa, Philadelphia) se Islanders budou muset obejít bez kapitána. A s jejich postupovými nadějemi to bude ještě nahnutější.

„Potřebujeme zápal, potřebujeme boj, potřebujeme rychlost. Jinak to teď nepůjde,“ nabádal své hráče trenér Roy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články