Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Problém pro Spolu. Další průzkum k eurovolbám ukazuje ztrátu na vedoucí ANO

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Hnutí ANO by v březnu vyhrálo volby do Evropského parlamentu. Nejsilnější opoziční strana v zemi by si podle volebního modelu Data Collect zapsala přes 27 procent a na koalici Spolu by měla viditelný náskok. Jde už o druhý model z poslední doby, který sleduje zaostávání trojkoalice za kandidátkou vedenou Klárou Dostálovou.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Volby do Evropského parlamentu by v březnu podle šetření Data Collect vyhrálo hnutí ANO se ziskem 27,3 procenta. Koalici Spolu by volilo 20,9 procenta lidí.

Spojenectví občanských demokratů, TOP 09 a lidovců pod vedením superlídra Alexandra Vondry (ODS) by za kandidátkou hnutí ANO zaostalo o zhruba šest procentních bodů. Plyne to z šetření, které publikovaly Hospodářské noviny.

Právě rozdíl mezi vedoucím hnutím ANO a druhou koalicí Spolu je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Průzkum veřejného mínění

Volby do Evropského parlamentu

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější