Řidiče na trase Jarošov – Bílovice čekají měsíce oprav

Foto: televize TVS
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Přesně před týdnem odstartovalo Ředitelství silnic Zlínského kraje rekonstrukci hojně využívané komunikace mezi Jarošovem a Bílovicemi. Práce na této trase by s přestávkami měly trvat až do roku 2026.

Spojnice mezi Uherským Hradištěm a městem Zlín už je z velké částí zrekonstruovaná. Úsek mezi Jarošovem a Bílovicemi však Ředitelství silnic Zlínského kraje ještě chyběl. Práce se tady proto naplno rozběhly v pondělí 18. března. Oprava komunikace bude probíhat v několika etapách. Aktuálně prováděné úpravy by měly skončit v listopadu letošního roku.

Součástí oprav je jednak výměna povrchu, částečně konstrukčních vrstev a přestavba křižovatky, která za Bílovicemi vede na Mistřice a Kněžpole,informoval ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

V současné chvíli v úseku řídí dopravu semafory, pro vozidla nad 7,5 tuny, s výjimkou integrovaného záchranného systému a linkových autobusů, platí zákaz vjezdu. Objízdná trasa do Zlína vede přes Uherský Brod, Biskupice a Bohuslavice u Zlína. Cestující také nemohou využívat autobusovou zastávku Jarošov-Blaně, ta bude mimo provoz až do konce května. Je nutné rovněž počítat se zpožděním autobusových linek.

Úsek od Jarošova k Bílovicím je však jen částí plánovaných úprav komunikace. Příští rok se bude pokračovat s tou náročnější etapou, kdy se vymění konstrukční vrstvy a směrově se vymění trasa. Půjde o úsek mezi křiživatkou na Kněžpole a začátkem Bílovic,pokračoval Malý.

Cena, kterou Ředitelství silnic Zlínského kraje za tyto práce zaplatí, přesahuje čtvrt miliardy korun. Stavba bude spolufinancována z prostředků Evropské unie, které by měly pokrýt 85 procent nákladů. Veškeré stavební práce by měly skončit v roce 2026.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x