Odmrazení mrazáku nebylo nikdy jednodušší. Použijte na to kus alobalu

Mrazák, stejně jako lednička, je velmi užitečný spotřebič, který má doma pravděpodobně každý. Většina lidí si však stále neví rady, jak ho rychle a efektivně odmrazit. S nepříjemnou činností vám dokáže snadno pomoci obyčejný alobal a jeho správná aplikace. 

Alobal zastaví hromadění ledu v mrazáku 

Pokud se vám v mrazáku začal hromadit led, rozhodně byste ho měli odmrazit. Kromě toho, že jeho přítomnost zhoršuje používání spotřebiče (například znemožňuje otevírání zásuvek), má také negativní dopad na jeho celkovou funkčnost a zkracuje jeho životnost. Je proto nezbytné v takovém případě co nejrychleji zakročit, neboť se problém může v opačném případě zhoršovat. 

Nahromaděnou krustu ledu však odstraníte poměrně snadno, a to použitím obyčejného alobalu. Je samozřejmě důležité tuto pomůcku správně použít, neboť jen v takovém případě poskytne maximální účinek. Začněte tím, že vyjmete veškeré šuplíky z mrazáku, poté přístroj vypněte a počkejte, až led povolí. 

Foto: Shutterstock

Jednoduchý trik, který vám usnadní mnoho práce 

Jakmile budete mít hotovo a mrazák bude zbaven všeho ledu, pokryjte jeho strany alobalem. Pokuste se být maximálně pečliví a ujistěte se, že nikde není žádná škvíra trhlina – případně můžete dovnitř vložit i vrstvy dvě. Nakonec vložte veškeré potraviny i s přihrádky zpět do přístroje a opět ho zapněte. Díky jeho přítomnosti se veškerá další vrstva ledu začne tvořit právě na něm, což vám příště usnadní čištění mrazáku.

Nemusíte se navíc obávat, že by alobal přimrzl, neboť to jeho materiál znemožňuje. Tímto trikem také ochráníte mrazák před sníženou funkcí a již nikdy nebudete mít potíže s otevíráním přihrádek. Výhodou hliníkové fólie je také skutečnost, že je velmi levná a pořídíte ji téměř v každém obchodě s potravinami. 

Foto: Shutterstock, zdroj: Maytag, goodFood, News-eng.uaportal