Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak Paroubek razantně vymetl s prohnilým Západem: Děti imperialistům nedá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Poslanecká sněmovna

V duchu hesla Vyzkoušeli jsme za vás, přinášíme projev Jiřího Paroubka na posledním sjezdu přátel Jindřicha Rajchla. Brilantně pojmenoval jako hlavní hrozbu pro náš svět prohnilý kapitalistický Západ.

Článek

Paroubek je pro ty méně znalé našich poměrů bývalý lídr sociálních demokratů, který ale prozřel a nyní se opět vrací do politiky pod novou a lepší značkou. Je to sice opět ČSSD, ale není to strana, která se již dávno zaprodala. Je to nová lepší ČSSD - Česká suverenita sociální demokracie. V minulosti se také proslavil jako majitel sexy mozku.

„Máme problém,“ pronesl pan Jiří počátkem svého plamenného projevu, kterému naslouchal dav nazlobený na Fialový hnus. Pak se jal briskně razit další teze. Náš lid nepálí to, že se tu planeta uvaří díky kravským střevním plynům a spalovacím motorům. Netrápí ho ani ani nerovnoprávnost mezi desítkami fiktivních pohlaví. Lid dokonce ani tolik už neděsí vysoké účty za plyn a elektřinu.

Co trápí náš lid?

Podotkl ale, že Češi zchudli a to je hanba. Dav se již pomalu začal dostávat do varu. „Ale nechali nás na živu. Zatím,“ dodal. Brilantně doplnil, že být na živu už není takovou samozřejmostí, jako se mohlo před pár lety stát. Pozornému posluchači již pomalu začalo docházet, že teď udeří pomyslný hřebík na hlavičku. A ono to přišlo. Je to válka a tu válku tady má na svědomí západ!

„Rozhodující mocenská centra západu ovládli militaristé a vojenskoprůmyslový komplex. Chtějí válku, podporují válku a především na válce nepředstavitelně bohatnou,“ pronesl Paroubek s dikcí, za kterou by se nemusel stydět ani Gustáv Husák.

Jasně pojmenoval důvod, proč dnes máme válku takzvaně za humny - vydělávají na ní prohnilí západní kapitalisté omámení mamonem, kteří na ní nestoudně bohatnou. Myslel tím samozřejmě válku na Ukrajině, ale o tom jeho posluchači ani vteřinu nepochybovali. Paroubek ale také připomněl, že tahle válka mohla skončit pár týdnů poté, co Putin zahájil svoji speciální policejní operaci. Tehdy ale jeden z těch válečných štváčů, britský premiér David Cameron, přijel na Ukrajinu a Zelenskému řekl ne, válčit se bude dál. Paroubek to dobře ví a nikdy nezapomene.

Přátelé války a míru

Jasně pojmenoval, že tito přátelé války, tedy prohnilí představitelé dekadentního reakčního západu, mají sami plná ústa vzletných frází a morálních pouček, ale to jen proto, aby byznys s válečným šrotem vzkvétal!

Jiří Paroubek neopomenul připomenout, že tito západní štváči si sedí ve svých palácích, létají v tryskáči na své soukromé ostrovy a po našich lidech chtějí, aby za jejich zájmy a jejich zisk obětovali svoje děti a poslali je do války. Abychom se totiž nemýlili. O válce se už mluví i u nás a nebude to trvat dlouho a může dojít i na to, že do pomyslného mlýnku na maso půjdou i Češi. Stejně jako soudruzi z let dávno minulých odhalili plány reakčních imperialistů, i Jiří Paroubek prohlédl jejich záměry. „Válečný oheň potřebuje další polínka, aby nevyhasl,“ pravil a dav se dostával do varu.

Jsme na řadě?!

Jak pan Jiří dobře ví, Ukrajinci brzy začnou docházet a vrazi z Wallstreetu se brzy začnou poohlížet po dalších národech. Proto my musíme říct jasné ne. Letos se totiž rozhodne a pokud Spojené státy ponechají u moci současného pána Bílého domu, jsou na místě obavy, že jsme na řadě, pravil Paroubek. „Chcete naše děti poslat do nesmyslného boje?“ volal a lid skandoval.

On to rozhodně nechce, stejně jako to odmítá jeho ideový souputník Robert Fico. A stejně jako on nemá strach říkat pravdu. „Slovani na Ukrajině zabíjejí Slovany. To je, jako by se pobíjeli mezi sebou Češi a Slováci,“ řekl a lid na Václavském náměstí již své nadšení nemohl skrýt.

Fyjalový hnus v Bílém domě

Paroubek také jasně řekl, že prachy za tuto válku se shrabují za oceánem a náš premiér Fiala si brzy pojede do sídla imperialismu pro pochvalu. Jiří to pojmenoval jako poděkování amerického prezidenta za stovky miliard vyhozených do luftu. Volme mír, pravil. „Proto pryč s vládou, která se stará víc o válku a ne o vlastní občany,“ zvolal závěrem a shromáždění kamarádů Jindřicha Rajchla to ocenilo náležitými ovacemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz