S hedvábným povlakem na polštář se předčasných vrásek bát nemusíte

Nic proti bavlně, která má spoustu praktických pozitiv. Pokud ale polštář převlečete do hedvábí, můžete si zpomalit tvorbu vrásek. A ještě udělat posun v boji proti akné!

Zacuchané vlasy, pomačkaná pleť, viditelnější vrásky i výraznější kruhy pod očima. Vídáte tohle po ránu v zrcadle běžně? Nepřidá to sebevědomí ani celkové pohodě, proto by se s tím mělo něco dělat. Včera bylo pozdě! Tak si ukažme na viníka, kterým může být váš polštář, respektive jeho povlak.

Jak si kdo ustele…

Ať už jde o oblečení nebo ložní prádlo, nelze popřít, že bavlna patří mezi celosvětově nejpoužívanější výrobní materiály. Je prodyšná, odolná, měkká, hypoalergenní, nenáročná na údržbu a ve své podstatě i udržitelná a biologicky rozložitelná, čímž se třeba od syntetiky dost liší (1). Proti těmto výhodám se nedá nic namítat, což vysvětluje i nebývalý zájem spotřebitelů. Je tu ale něco, co bavlna bohužel neumí. Za to hedvábí ano!

Omlazení bez akné?

Hedvábí je synonymem luxusu. Toto přírodní vlákno pocházející z kokonů moruších housenek, především druhu Bombyx mori, bývá vyhlášené pro svou sametovou hebkost. A to je přesně ono. „Ve srovnání s jinými látkami výrazně snižuje tření, které na pokožku nepůsobí dobře. V tomto smyslu opravdu může zpomalit stárnutí i rozvoj vrásek,“ potvrzuje newyorský dermatolog Brendan Camp (2). Dalším příjemným vedlejším účinkem je pomoc v léčbě akné. Ano, čtete správně! Protože má hedvábí chladivé vlastnosti, omezuje pocení obličeje. „Méně absorbovaného potu znamená i méně bakterií, které se přímo v povlaku rozmnožují a podporují jeho výskyt,“ popisuje zmíněný dermatolog. Ani vlasy si ale stěžovat nebudou.

Žádné krepatění a snadné rozčesávání

„Jemnost tohoto materiálu omezuje také nežádoucí zacuchávání vlasů. S omezeným třením přichází i omezení poškození jednotlivých pramenů,“ uzavírá dermatolog Brendan Camp. Dá se asi snadno odvodit, na čem tento expert spí. Půjdete v jeho stopách?

Zdroje: (1) www.furn.com/blogs/help-advice/benefits-cotton-bedding, (2) www.realsimple.com/silk-pillowcase-benefits-8602391






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat