Skoro každá si v dětství hrajeme na princezny, někdy litujeme, že jsme se nenarodily přímo do královské rodiny. Jenže on to není žádný med. V našem nepohádkovém světě princezny nenosí stále krásné šaty a korunky. Urozené děti prakticky nikdy nepocítí onu volnost, pokud se drží pravidel, což by dle protokolu mělo být. Samozřejmě tu máme několik příkladů, kdy se člen královské rodiny tzv. utrhne ze řetězu. Však si ale všimněte, že jde spíš o ty, kteří nejsou v první linii nástupnictví a trůn. Ať už jde o prince Harryho nebo Andrewa, kteří rodině přidělávají královské vrásky svými skandály. Někteří psychologové tvrdí, že jde o jistý syndrom méněcennosti. Tito členové rodiny musí držet striktní pravidla, ale vlastně z toho nebudou mít onen zasloužený trůn. Proto začnou rebelovat. Jaké budou děti Williama a Kate, až vyrostou?

Zdroj: Youtube

V hledáčku už od královského povijanu

Ještě za života královny Alžběty II. se spekulovalo, zda se nepřeskočí její syn, tehdy ještě nazýván princ Charles, a nebude vládnout rovnou princ William. Starší syn současného krále Karla III. se i se svojí rodinou těší velké oblibě veřejnosti. Lidé v něm totiž vidí milovanou princeznu Dianu, která se tak trochu zrcadlí i v laskavé princezně Kate. William, Kate a jejich tři malá princátka tvoří spokojenou rodinu. Takovou, jakou Charles s Dianou nedokázali vybudovat. Veřejnost ve spořádané rodince proto vidí naději pro monarchii, zjednodušeně – kdo si umí vybudovat spokojený rodinný život, přinese blahobyt i své zemi. I proto jsou lidé rádi, že královské žezlo převezme nejspíš jeden z Williamových potomků. Pořadí nástupnictví se řídí zásadou mužské primogenitury. To znamená, že synové a jejich potomci mají přednost před dcerami. Po Karlovi III. je tak na řadě William a jeho děti.  Následuje Harry (i přes ztrátu některých titulů) a jeho děti, dále se pokračuje v řadě sourozenců krále Karla III. Nejpravděpodobnější však zůstává, že se panovnické role chopí William a po něm přijde na trůn George, který svého otce asi nejvíce připomíná.

Princ George se připravuje na roli krále

Vymodlené první dítko Williama a Kate se narodilo 22. července roku 2013, tedy dva roky po velkolepé svatbě mladého páru. Mimochodem, když jsme v předchozím odstavci narazili na počeštění jmen monarchů, jakmile se stanou králi, tušíte, jak se bude jmenovat William, celým jménem, Philip Louis? Vilém Artuš Filip Ludvík. A princ George Alexander Louis bude Jiří Alexander Ludvík. Pro úplnost dodáváme, že současný král je Karel Filip Artur Jiří. Zpět ale k desetileté Jeho královské Výsosti princi Georgeovi z Walesu.

Narození nejstaršího vnuka krále v sobě neslo řadu změn. Po svém otci Williamovi je například druhým následníkem trůnu, který se narodil v nemocnici. Před tím se královské dětičky rodily výhradně v paláci. Georgeův příchod na svět předznamenal i jistu fotografickou vášeň Kate a její rodiny. První snímek princátka totiž nevyfotil profesionální fotograf, ale tatínek Kate, Michael Middleton. Už tehdy si veřejnost rýpla, že snímek pozbývá profesionálních kvalit, nicméně stejně se posléze vždy těšila, když právě Kate zveřejnila nějaký obrázek z rodinného alba.

Má před sebou jediné povolání

George je už odmala vychováván jako budoucí král. Když mu byly tři měsíce, využila se na jeho křtu v královské kapli v St. James's Palace křtitelnice, jež byla kdysi vyrobena pro první dítě královny Viktorie. Nejen George má samozřejmě ty nejlepší školy. Už ve čtyřech letech nastoupil do Thomas’s Battersea School. A na co je nadaný? Jdou mu sporty jako lyžování a jízda na koni, po svém otci i dědečkovi zdědil kladný vztah přírodě. V podstatě zatím žije ještě relativně normální život, ze všech královských dětí je však nejvíce připravován na to, že jednou bude vládnout. Když si všimneme jeho sourozenců, ti měli leckdy rebelštější projevy, George je ale distingovaný mladý muž. Jako jeho tatínek.

Princeznička Charlotte nemá ráda fotografy

Dívenka se narodila dva roky po svém bráškovi. 5. července 2015 Buckinghamský palác oslavoval malou Charlotte Elizabeth Dianu (Šarlotu Alžbětu Dianu), jež dostala jména po babičce, prababičce a dědečkovi. Charlotte totiž odkazuje na Karla III. Mimochodem i Harry s manželkou Meghan pojmenovali svoji jedinou dceru po babičce a prababičce. Aby však nekopírovali Charlotte, dali své dívce jméno Lilibeth (přezdívka, kterou princ Philip oslovoval Alžbětu II.) Diana. Malá Charlotte se ukázala jako svébytná bytost už odmala. Oproti Georgemu má ve svém pomyslném fotoalbu snímky, kterak se valí po zemi, když předvádí typickou dětskou hysterickou scénu, umí na fotografy ukázat i princeznovský jazýček. Charlotte možná neusedne na trůn, ovšem i tak je hýčkaná, protože v britské královské rodině jsou dívky poměrně vzácností. Odmala je však vedená k charitativní činnosti, podle znalců královské rodiny jednou možná bude působit stejně jako její zesnulá babička Diana.

Lumpík Ludvík

Nejmladší princ Louis Arthur Charles, tedy Ludvík Artur Karel je trošku nezbedné kvítko. Svět se sice baví jeho divokou povahou, mnozí jsou však ve střehu, aby tu nevyrůstal druhý rebel jako princ Harry. Louis přišel na svět 23. dubna 2018. Dnes takřka šestiletý princ platí za královského šprýmaře. Existuje totiž bezpočet videí i z oficiálních příležitostí, kde Louis zívá, obrací oči v sloup, dělá na maminku Kate dlouhý nos a neposedí. Na korunovaci dědečka dával právě velmi ostentativně najevo, jak ho celá akce nudí. Při příležitosti oslav 70 let vládnutí Alžběty II. zase malý Louis natolik dováděl, až jej musel krotit sám Charles, když si jej vzal na klín a snažil se ho zabavit. Nejmladší dítko Williama a Kate má v očích tolik rarášků, že to nejde uhlídat.

Každá ze tří královských dětí je určitě osobnost. Uvidíme, kdo nakonec usedne na trůn. Nyní se ovšem malí caparti musí vyrovnat s tím, že jejich maminka musí trochu zabojovat. Věříme, že to dobře dopadne, protože tyto dětičky nemůže potkat stejný osud jako jejich tatínka, který jako 15letý ztratil maminku.    

Zdroj: iGlanc.cz, ABC News, People, Daily Mail, Wikipedia, BBC, Denik

Související články