Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Duna v českých kinech stále první. Jeptiška Sydney Sweeney nezaujala


ikona
Thomas
dunekinomaniakkung fu pandamatka v trapuneposkvrněnásladký životsydney sweeneytržby
Novinky to tentokrát měly v kinech docela těžké.  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. 

Hororová novinka Neposkvrněná ani fajnšmekrovské Panenky na útěku neměly šanci proti silné trojce z předchozích týdnů. Příští týden čekejme napínavější souboj s novinkami a všichni budou soupeřit s počasím, které diváky během prodlouženého velikonočního víkendu vytáhne ven.

Druhá Duna pokračuje v krasojízdě a připisuje si čtvrté vítězství během čtvrtého víkendu. Tentokrát to bylo těsné, protože proti minulému víkendu Duně poklesli diváci o třetinu. 35 tisíc nováčků by na silnější konkurenci nestačilo, ale Paul Atreides to nakonec zvládl a dál svižně míří za vysněným půl miliónem. Aktuální skóre činí 377 tisíc diváků a zcela suverénně vládne letošním žebříčkům. O tom, jak moc Duna bude silná i nadále, rozhodne už tento víkend, kdy proti ní v českých kinech startuje další díl monstrságy Godzilla x Kong. Ta sice nikdy nepatřila k úplným super trhákům, ale je možné, že vyhladovělí diváci budou chtít propadnout něčemu novému.

Třicetitisícový Sladký život, který na Dunu nestačil ani při své premiéře a začíná dokonce padat rychleji. Mínus 37 procent mezi víkendově znamená, že meta 100 tisíc diváků ještě nebyla pokořena a na další Ženy v běhu to opravdu nevypadá. I český zástupce dostane proti sobě nadcházející víkend nového soupeře podobné váhové kategorie, dvojka Gumpa už ostatně v předpremiérách posbírala více než 3 tisíce diváků a je připravena pokořit čísla jedničky, která před třemi lety, ještě za lehce covidových podmínek, startovala se 37 tisíci diváky. Bojí se také Matka v trapu, která padla stejným stylem a po překonání 150 tisíc diváků už to bude mít dál velmi těžké.

Na třetím místě, stejně jako předchozí víkend, stále trůnní sebejistě Kung Fu Panda 4 a nových 25 tisíc diváků. Tady už stovka padla, ale peláší se dál, protože na rozdíl od svých přemožitelů nemá dračí bojovník vážnějšího protivníka před sebou, ani za sebou. Rodinná Ella a černý jaguár začíná průměrnou návštěvností padat mezi stokrát odehrané pamětníky jako jsou Ptáci stěhováci či Kočka a Pes. Jen podobně laděný Max & Mája se maličko zvedli, vzdát se také nechce v TOP 10 už dávno na streamingu dostupný Wonka a ošklivější počasí vrátilo do žebříčku také Noemovu archu. Nadcházející velikonoční víkend a delší volno by mohlo v případě nepříznivého počasí všem těmto zástupcům ještě trochu pomoci.

Největší novinka týdne, horor Neposkvrněná, se musela spokojit až se šestým místem a bylo na něj zvědavo jen necelých 5 tisíc diváků. To je i na tento strašidelný žánr málo, jedině, že by fungoval efekt Sydney Sweeney podobně jako u S tebou nikdy, kdy se slabý start postupně přerodil v nenápadnou trvalku. Zatím to mělo jen za efekt, že novinka z předchozího víkendu, horor Neviditelné zlo, padl o dvě třetiny a brzy bude zralý na výlet mimo TOP 20. Další hororový zástupce Hlasy mrtvých, který překvapil sympatickým startem před měsícem, už jednou nohou mimo TOP 20 aktuálně je.

Z vážnější témat se stále nejlépe drží Manželé Stodolovi na čtvrtém místě, kteří atakují hranici 50 tisíc diváků celkem, Jeden život se nyní motá už okolo desátého místa a vysněných 100 tisíc je stále daleko. Na novou coenovku Panenky na útěku bylo zvědavo jen něco přes tisíc diváků, skoro stejně jako na Oscarem pozlacené, ale už notně postarší Chudáčky. Obnovenou premiéru si podobně jako předchozí víkend užili Monty Python, tentokrát se Životem Briana, který v žebříčku Chudáčky i Panenky v pohodě překonal.

Kompletní žebříček tržeb zde

Do dalšího víkendu jdou za favority již zmíněný český zástupce Gump - jsme dvojka a také sci-fi mlátička Godzilla x Kong: Nové impérium, kompars jim budou dělat drama Wima Wenderse Dokonalé dny a ruský animák Domácí příšerky.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace