Movité saúdskoarabské kluby nabízejí Lewandowskému za odchod z Barcelony 100 milionů eur ročně

Movité saúdskoarabské kluby nabízejí Lewandowskému za odchod z Barcelony 100 milionů eur ročně

Celky Saudi Pro League, jejíž špičku tvoří Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr a stále neporažený suverén Al Hilal, který si jasně kráčí pro devátý titul klubové historie, se snaží zlákat barcelonského forvarda Roberta Lewandowského.

Do éteru totiž prosákly informace o tom, že má Barca zvažovat útočníkův letní prodej, k čemuž by došlo celé dvě sezony před vypršením jeho dlouhodobé smlouvy.

Pětatřicetiletý ofenzivní veterán s poutavou historií v Borussii Dortmund i Bayernu Mnichov byl před letním přestupovým obdobím spojován s rivalem z LaLigy Atlétikem Madrid.

Podobnou cestou už se v minulosti vydal nejeden hvězdný hráč včetně Davida Villy, Luise Suáreze či Antoinea Griezmanna.

Stále více ztrácím chuť hrát, ale budu bojovat dál a lidé se budou muset dívat na můj obličej ještě dlouho, vzkázal Vinícius Júnior

V Mundo Deportivo se uvádí, že je Lewandowski na seznamu přání více saúdskoarabských značek, které se ho odmítají vzdát.

I když je však Lewandowskému nabízeno astronomických 100 milionů eur ročně, podle zmíněného španělského listu nemá o dotyčný krok zájem.

Ostřílený kanonýr má v plánu zůstat na Camp Nou až do konce profesionální kariéry. Jak již bylo naťuknuto výše, smlouva s Barcou mu běží do léta 2026.

Byť je "Lewa" nejstarší hráč současného katalánského áčka, udržuje si status nejlepšího týmového střelce. Premiérovou sezonu LaLigy zakončil s třiadvaceti góly, v tomto ročníku zatím skóroval třináctkrát. Dalších sedm tref pak zaznamenal v dalších soutěžích.

Vhodní volní trenéři pro Bayern téměř neexistují. Hoeness ze Stuttgartu nepřijde, bavorský obr půjde po Xabi Alonsovi