GP Elite má první absolutní vítězství 24H SÉRIE v 12H MUGELLO

Tým GP Elite vybojova své první celkové vítězství v 24H SERIES by Hankookem 12H MUGELLO 2024 po dlouhém souboji s držitelem rekordu Herberth Motorsport.

Tým GP Elite Porsche 992 GT3 R (#32, Lucas Groeneveld / Jesse van Kuijk / Daan van Kuijk / Max van Splunteren) po nedělním restartu urputně bojoval s vozem Herberth Motorsport Porsche 992 GT3 R (#91, Ralf Bohn / Scott Noble / Jason Hart). V chladnějších teplotách však nizozemský tým postupně zrychloval a po prvních dvou hodinách získal před svým bavorským rivalem náskok dvou kol a vedení si udržel až cíle.

V ostře sledované třídě 992 - Porsche 911 GT3 Cup, dokázal Red Ant Racing (#903, Ayrton Redant / Yannick Redant / Kobe de Breucker) zpečetit své první vítězství ve třídě v sezóně po bezchybné jízdě. O 2. místo ve třídě se utkali Orchid Racing Team (#963, Sébastien Loeb / Romain Dumas / Laurent Misbach / Loic Villiger / Alexandre Mottet) a Centri Porsche Ticino (#912, Valerio Presezzi / Max Busnelli / Ivan Jacoma / Francesco Fenici). První jmenovaný se udržel na 2. místě i když jen o něco málo přes 90 sekund.  

Zdroj dynamické sekce: » 12H Mugello (Fotogalerie)

Buggyra ZM Racing ukázala sílu i rychlost

Ve třídě GT4 si lepší start do nové sezony posádka týmu Buggyra ZM Racing v šampionátu 24H Series nemohla přát. Trio Aliyyah Koloc, Adam Lacko a David Vršecký v Mercedesu-AMG GT4 vyhrálo ve své třídě víkendový závod na 12 hodin v Mugellu. 

Triumf přišel i přes velký zádrhel, který se dostavil už po prvních testech na italské trati. Po kolizi s bariérou byl Mercedes-AMG GT4 natolik poškozený, že bylo nutné sáhnout po náhradním autě.

Jak už je ve 24H Series zvykem, závod byl rozdělený na dvě části. V sobotu se jelo šest a půl hodiny a závěr se konal za tmy. V neděli jezdci dokončili zbývajících pět a půl hodiny. 

První část podniku zakončil Mercedes-AMG GT4 v barvách Buggyry kvůli potížím s brzdami a palivovou pumpou na třetím místě. Drama začalo už na startu, kdy se Aliyyah musela vyhýbat kolizi vozů startujících před ní. „Auta přede mnou dostala smyk, nebylo snadné je minout. Pak v další zatáčce se stalo to samé a musela jsme se vyhýbat přes kačírek,“ popsala teprve 19letá závodnice začátek závodu.
Neděle pak vyšla Aliyyah, Adamovi a Davidovi na výbornou. V cíli byli v hodnocení GT4 první s náskokem celého jednoho kola před kvartetem Lionspeedu. Velkou zásluhou na tom měla Aliyyah Koloc. Mladičká pilotka zajela nejrychlejší kolo třídy GT4 a hlavně se v nedělním dešti prezentovala skvělou jízdou bez chybičky.

Foto: Creventic BV | Buggyra.com

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.