Venerologická poradna: nehoda na toaletě

Foto Giorgio Trovato via unsplash.com
Foto Giorgio Trovato via unsplash.com

Venerolog MUDr. Procházka odpovídá na další dotazy našich čtenářů v naší anonymní venerologické poradně.

Další díly naší venerologické poradny najdete zde.

Otázka:

Dobrý den pane doktore, před měsícem jsem měl střevní problém kdy jsem byl asi na 6 veřejných toaletách a stavební toaletě, bohužel hned u první se stal úraz kdy jsem opravdu pospíchal a trochu jsem se žaludem zatrhnul o prkénko až jsem lehce krvácel, samozřejmě při spěchu jsem neřešil nijak hygienu, na dalších toaletách nevyloučím že jsem se dotýkal penisem mísy ,a několikrát omýval zranění vodou a utřel utěrkami na ruce , vše se zahojilo ale po dvou dnech svědění v močové trubici, po pár dnech bolesti v oblasti ledvin, po 14 dnech časté močení ale bez jiných příznaků, jen nechutenství, bolest trvala nebo spíše tlak. Po dalších 14 dnech tlak v ledvinách zůstal, lékařka si neví rady, crp v normě, krevní základní testy také jen bílkoviny na dva křížky a ketony v moči větší rozbor nedělala. Zalekl jsem se moče po ranním načůrání tmavší ale čirá a po několika hodinách úplně zakalená viz obrázek, teď už tlaky v ledvinách, na hrázi, občasné píchnutí v podbřišku, při močení nic ale po občas píchne, vyústění močové trubice citlivé ale jen úplně lehce zarudlé a ne pořád , možná jak pořád kontroluji. Tlak v podbřišku ale četnost močení normální,. Nemáte s něčím takovým zkušenosti?

Děkuji za odpověď

Odpověď:

Dobrý den,

myslím si ,že se nemusíte bát žádné nákazy pohlavní chorobou. Tímto způsobem ani nelze se nakazit, přenos je opravdu jen pohlavním stykem. Možná by ale bylo vhodné se nechat vyšetřit na urologické ambulanci, vyloučit infekci močových cest a zároveň vyšetřit ultrazvukem prostatu. Na přiloženém obrázku nevidím žádnou patologii.

S pozdravem

MUDr. Přemysl Procházka


MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy průběžně. Pokud máte také otázku, zašlete ji na: protisedi@protisedi.cz – vždy s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. 

Neuvádějte žádné osobní údaje(!), nejlepší je anonymní e-mail.

 

Comments

comments

Vyhledat