Hlavní obsah

Nejkrásnější a nejdražší bydlení slavných. Beyoncé a Jay-Z trhli rekord, Kim Kardashian překvapí minimalismem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli práci tráví týdny i měsíce mimo domov, a když se vrací domů, touží po klidu a pohodlí. Jsou ochotní za to zaplatit i stovky milionů dolarů. Jeden z nejbohatších slavných párů trhnul nedávno kalifornský rekord - tipnete si, kolik stojí sídlo, ve kterém s rodinou žijí Beyoncé a Jay-Z?

Článek

Honosné sídlo s desítkami pokojů, bazény, tenisovými kurty, domácím kinem či divadlem i vlastní heliporty? Dekorace na míru, nejmodernější vybavení, dokonalá lokace… Ano, to vše charakterizuje nejkrásnější a nejdražší sídla slavných osobností.

Hledají pro sebe a své blízké nejen luxus, ale i dokonalý komfort. A jestli to bude stát 200 milionů dolarů? Pro pár Beyoncé a Jay-Z, jejichž společný majetek se odhaduje na 3 miliardy, to rozhodně není překážka. Která slavná sídla patří k nejkrásnějším a nejdražším zároveň?

Beyoncé, Jay-Z a jejich sídlo v Kalifornii

Jsou králi showbyznysu a jednou z nejbohatších uměleckých dvojic na světě. Jay-Z a Beyoncé tvoří pár od roku 2001, mají spolu tři děti (ustáli i nevěru).

I když vloni trh s nemovitostmi spíše stagnoval, stali se v této oblasti rekordmany. Koupili totiž v Kalifornii sídlo za bezmála 200 milionů dolarů, což je rekord v rámci dané oblasti, a to prý dostali slevu. Dům navrhl japonský architekt Tadao Ando, ​​který je vyhledávaným designérem slavných, a pracoval na něm 15 let. Tvoří ho sedm ložnic, devět koupelen, nechybí mediální místnost, bazén, basketbalové hřiště a garáž - pro 15 aut. Samozřejmostí jsou neprůstřelná okna i dveře.

Foto: Profimedia.cz

Dům slavné dvojice je krásný na pohled a uvnitř je plný uměleckých skvostůFoto: Profimedia.cz

George Clooney a vila Olleandra

George Clooney je známý tím, že si zamiloval Itálii, konkrétně oblast kolem jezera Como. Před více než dvaceti lety tu koupil třípatrovou vilu Olleandru. Dnes má hodnotu kolem 100 milionu dolarů. Herec se v ní prý necítí pod tlakem a dobře se mu relaxuje.

Prostoru na to má spoustu: může si vybrat z 25 pokojů, zaplavat si v bazénu nebo zahrát tenis na soukromém kurtu. Nechybí místnost na výrobu pizzy, však jste v Itálii. Původními majiteli byla navíc rodina Heinzů, proslulých výrobců kečupu. Herce zde rádi navštěvují jeho kamarádi a kolegové. A aby měli opravdu dokonalé soukromí, koupil George Clooney i vedlejší vilu.

Foto: Profimedia.cz

George Clooney našel v italské vile svou oázu kliduFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian a její minimalistická vila

Jestli má někdo rád okázalost, luxus a krásno, je to zcela jistě profesionální celebrita a úspěšná podnikatelka Kim Kardashian. Její dům o hodnotě zhruba 60 milionů dolarů by vás proto možná překvapil. Je totiž jako z učebnice minimalismu. Podle Kim jde o protiklad chaosu, ve kterém se často její život ocitá. Převládají tlumené barvy, málo nábytku, vše samozřejmě v té nejvyšší kvalitě.

Dům koupila ještě s bývalým manželem Kanyem Westem, ale po rozvodu ho vyplatila, ten dům chtěla. Když se někde objeví fotky, vzbuzuje rozhodně emoce. Třeba proto, že jediné náznaky barev lze vysledovat v dětských pokojíčcích, kde Kim dovolila růžovou i dinosaury. A právě nejstarší dcera North se často přidává na stranu kritiků a říká své mamince, když potřebuje během dohadování silný argument, že její dům je hrozně bílý!

George Lucas a jeho Skywalker Ranch

Brát si práci domů prý není dobré, ale když to milujete… Jeden z nejslavnější režisérů všech dob (na kontě má především ságu Hvězdné války) pojmenoval svoje sídlo kousek od San Francisca Skywalker Ranch. Je to jedno z jeho oblíbených míst, kde nejen rád tráví čas a kam tak trochu utíká do klidu, ale kde i pracuje. Buduje ho od konce 70. let a dnes má hodnotu kolem 100 milionů dolarů.

V hlavní budově najdete i výzkumnou knihovnu Lucasfilm a kromě budov k bydlení tu najdete i stodolu pro zvířata, ovocnou a zeleninovou zahradu, venkovní bazén, fitness centrum, vinici i olivový háj. Navíc i observatoř a obří sochu velmistra Yody, postavy z Hvězdných válek.

Foto: Profimedia.cz

George Lucas ranč neustále rozšiřuje a zvelebujeFoto: Profimedia.cz

Načítám