Demetrious Johnson ovládl turnaj v brazilském jiu-jitsu, poradit si dokázal i s mnohem většími soupeři

Demetrious Johnson ovládl turnaj v brazilském jiu-jitsu, poradit si dokázal i s mnohem většími soupeři Demetrious Johnson s medailemi z turnaje v brazilském jiu-jitsu | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion UFC a současný šampion ONE si odskočil z klece na tatami a ukázal všem, že v boji na zemi se mu vyrovná jen málokdo.

Demetrious Johnson je právem považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii MMA. Bývalý šampion UFC v muší váze dokázal titul obhájit celkem jedenáctkrát, než jej těsně přemohl Henry Cejudo. Poté byl vyměněn do organizace ONE Championship, kde se přes počáteční přešlap stal také šampionem. "Mighty Mouse" byl vždy komplexním bojovníkem, který dokázal své protivníky rozebírat ve všech oblastech boje, není tedy divu, že se dokáže měřit i se specialisty na boj na zemi.

Loni se z mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu federace IBBJF vrátil se zlatou medailí v kategorii masters hnědých pásů. Tentokrát se ukázal panamerickém šampionátu, kde po třech vítězstvích ve své váhové kategorii do 71 kg vybojoval opět zlato. U toho ale nakonec nezůstalo. "Mighty Mouse" se pak totiž přihlásil ještě do kategorie bez rozdílu vah.

"Chystal jsem se to udělat už na mistrovství světa, ale tam jsem měl šest zápasů, tady jsem měl jen tři a chtěl jsem jich víc. Cítil jsem, že je to nejlepší způsob, jak se otestovat. Co jsem slyšel, tak v open můžou bojovat vždycky tři nejlepší z každé váhové kategorie. Cíl už jsem splnil, teď jdu lovit velké chlapy," vysvětlil své rozhodnutí.

Hned do prvního zápasu vyfasoval 113kilového soupeře. A přestože byl váhový rozdíl v zápase ze začátku znát, DJ nakonec ukázal, že víc než na váze a na svalech záleží na hbitosti a technice. Pár vteřin před koncem se mu tak podařilo soupeře donutit odklepat.

Čtvrtfinálový a semifinálový souboj Johnson vyhrál na body a ve finále si nevedl vůbec špatně, půl minuty před koncem ale padl do pasti a musel odklepat. Prohru však vzal sportovně a celkově ukázal, že zkrátka bojovými sporty baví, nepotřebuje nutně show okolo a chce se neustále zlepšovat. Trochu překvapivé je, že stále nemá černý pás, na rozdíl od mnohých jiných MMA fighterů, je ale jasné, že ho jednou dostane. Ještě více zarážející je ale to, že bojovníkovi takového formátu UFC nechtělo zaplatit adekvátní peníze a následně jej bez okolků vyměnilo za Bena Askrena.

Na celou cestu IBBJF turnajem se můžete podívat na Johnsonově youtubovém kanále, případně na FloGrappling.

Zdroje:  Demetrious Johnson – Youtube

Nejnovější články