Spousta pejskařů denně riskuje pokutu 30 000 Kč. Stačí, aby se zvíře procházelo tam, kde nemá

Pokud váš pes zaběhne při procházce tam, kam nemá, hrozí vám za to vysoká pokuta. Strážníci apelují, aby si páníčci dávali větší pozor.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Mít psa s sebou nese velkou zodpovědnost, což si někteří páníčci neuvědomují. Policie proto musí často řešit případy, kdy se jejich mazlíček zatoulá nebo dokonce někomu způsobí újmu na zdraví. Pokud se taková situace stane i vám, hrozí vám podle serveru e15 vysoká pokuta a možné soudní řízení. Ještě než se proto vydáte na procházku, raději se ujistěte, že je váš pes dostatečně zajištěn a za žádných okolností vám neuteče z vodítka.

Nedovolte, aby vám pes utekl 

Ačkoli k situacím, kdy se pes zatoulá a někoho pokouše, dochází jen málokdy, velmi často se objevují stížnosti o rozhrabání zahrady neznámým zvířetem, nebo že se obyvatelé vesnice bojí o své děti. Pokud k žádnému problému nedojde, pak se nemusíte strachovat, ovšem v případě, že by váš mazlík skutečně někomu ublížil nebo se zatoulal tam, kam nemá, hrozí vám za to vysoká pokuta a případné soudní řízení – tehdy se může částka vyšplhat až do 30 000 Kč. 

Policisté si také neustále stěžují na chování nepořádných pejskařů. Jak například uvedl ředitel bohumínských strážníků Karel Vach pro server Deník, většina z nich je často vulgární a naprosto ignoruje veškerá varování. To poté musí být řešeno právě peněžním trestem nebo předáním případu k šetření ke správnímu orgánu. Ani to však neznamená, že se situace do budoucna zlepší, neboť jediné, co musí obžalovaný udělat, je zaplatit sankce.  

Pes na trávě iZdroj fotografie: Pixabay
Pokud se vám zatoulá pes, budete muset platit vysokou pokutu.

Člověk nikdy neví, co může udělat 

Pokud tedy máte doma psa, pokuste se o něj starat tak, jak je správné, a pokud ho berete ven, ujistěte se, že vám neuteče. „Na vesnici, kde máme chalupu, se s tím setkávám skoro furt. Sice některé psy znám, ale člověk nikdy neví, co udělají. Nedávno mi sousedka říkala, že jí po zahradě běhal pes bojového plemene a vše jí rozhrabošil. Bohužel ale neví, komu patřil, protože rychle utekl,“ sdělila pro web adbz čtenářka Jana K. z Karlových Varů. 

Co si o této pokutě myslíte vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články