Šest medailí získalo Česko v ploutvovém plavání na světovém poháru v italském Lignanu

O uplynulém víkendu, 22. – 24. března 2024, pokračoval druhým kolem Světový pohár CMAS v ploutvém plavání 2024. Nejen čeští závodníci se vydali do italského Lignana, tradičního místa konání světových pohárů nejen v ploutvovém plavání. Ani tentokráte nechyběli čeští zástupci a opět se jim v nabité mezinárodní konkurenci dařilo probojovat se i na medailové pozice.

Češi v Lignanu dohmátli dvakrát na stříbrné příčce. Kristýně Pončákové (KPM Pulec Praha) se to podařilo na trati 1500 PP mezi ženami. V disciplíně 400 RP se ze stříbra radoval v juniorské kategorii Vasilij Ploc (Modrá hvězda Praha).




Českou medailovou sbírku doplnily hned čtyři cenné kovy z bronzu. Anežka Šídlová (KSP Olomouc) skončila třetí mezi ženami na trati 1500 PP a na stupních vítězů se tak potkala se stříbrnou Kristýnou Pončákovou. Bronz vybojoval Vasilij Ploc na stejné trati mezi juniory a z Itálie si tak jako jediný český zástupce odvezl dvě medaile.

V disciplíně 200 RP vybojoval bronz i Daniel Cimburek (KP Pardubice), a to v kategorii mužů. Junior Jakub Mizera (Laguna Nový Jičín) získal bronz také v disciplíně 200 RP.

I další čeští závodníci se mohli radovat z umístění na předních místech i z postupu do finálových bojů. Navíc několik českých reprezentantů zaplavalo i limity na ME v Litvě, které čeká juniory, i na MS v Srbsku, kde se utkají senioři.

Konkurence při druhém SP v ploutvovém plavání byla opravdu veliká. Do Itálie přijelo celkem 623 závodníků ze 131 klubů a 24 zemí. Českou republiku reprezentovali závodníci hned z 13 sportovních klubů. Nejlepším českým klubem pak byl v celkovém hodnocení Čochtan Žďár nad Sázavou na 15. místě.



(sklen, sportovnilisty.cz; zdroj: Svaz potápěčů ČR; foto: archiv účastníků