InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chýnov kupuje další ordinaci

CHÝNOV – Město Chýnov koupí další ordinaci v místním zdravotním středisku, které se nachází v domě č. 400 poblíž nádraží. Z pěti nebytových prostor v tomto objektu tak bude vlastnit dva i s příslušným dílem pozemku. Rozhodli o tom v pondělí 11. března zastupitelé.

První ordinaci město odkoupilo od dlouholetého zubního lékaře Petra Chrášťanského pro ukrajinského lékaře Vitalije Karpenka. Ten skutečně v Chýnově nabral pacienty a začal ordinovat i se svou manželkou. Jenže ukrajinský zubař neměl českou nostrifikaci. Potřeboval tedy odborného garanta, což poskytl bývalý chýnovský zubní lékař. „Jenže pak někdo doktora udal. Ukázalo se, že garanci nelze poskytovat tak, že garant bydlí na druhém konci města a nepracuje s lékařem v ordinaci. Karpenkovi Chýnov zase opustili a naši lidé zůstali bez zubaře," popsal loni v květnu místostarosta Evžen Zadražil. Ordinace, kterou město připravilo, je tak prázdná dodnes a zubního lékaře Chýnovští stále shánějí.

O druhou ordinaci v budově město mělo zájem pro praktického lékaře. „Dlouhodobě jsme o koupi jednali s paní doktorkou Kujanovou, která požadovala 1,8 milionu. Pak převedla prostor na svého syna a s ním jsme se dohodli na ceně 1,4 milionu korun," informoval na pondělním zastupitelstvu starosta Ondřej Jaroš. Podle jeho vyjádření byl znalecký odhad nižší – 1,290 milionu, ale město vzalo v úvahu tržní cenu a zastupitelé souhlasili. „Tuto ordinaci kupujeme pro nového praktického lékaře Ondřeje Šaláta, který zatím absolvuje povinnou praxi v táborské nemocnici. Plánuje tu ordinovat od podzimu," řekl starosta.

Chýnov vždycky míval dva praktické lékaře, nyní tu pro dospělé ordinuje pouze Jitka Vovsová. „Byl tu ještě pan doktor Barták, ten ale odešel do Tábora a za ním šli i pacienti. Od mnohých ale slyším, že jim nevyhovuje dojíždění a čekají, až bude v Chýnově druhý lékař, aby se vrátili. Paní doktorka Vovsová má plno," doplnil místostarosta Evžen Zadražil.

Ve zdravotním středisku je celkem pět nebytových prostor. Kromě dvou ordinací, které nyní bude vlastnit město, a praktické lékařky Jitky Vovsové tu ordinuje ještě dětský lékař Jiří Havlíček. V pátém prostoru sídlí rehabilitace.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace