V Baltimoru se v důsledku srážky s lodí zřítil most. Několik aut spadlo do řeky

Dálniční most Francis Scott Key se v Baltimoru zřítil poté, co do něj narazila velká kontejnerová loď a smetla do vody několik vozidel.

Kolem půl druhé ráno narazilo do mostu plavidlo, které se vznítilo a poté se potopilo a způsobilo pád několika vozidel do vody pod mostem. Na sociálních sítích se šíří záběry zřícení mostu. Ukazují, že do jedné z podpěr mostu narazila velká kontejnerová loď. Nosníky se začaly hroutit, několik aut spadlo do vody spolu s kovovou konstrukcí.

Provoz na mostě je uzavřen v obou směrech, byly zorganizovány objízdné trasy. »Všechny jízdní pruhy jsou uzavřeny v obou směrech kvůli incidentu na mostě I-695 Key Bridge. Doprava je vedena po objízdných trasách,« uvedl na X marylandský dopravní úřad.

Matthew West z pobřežní stráže v Baltimoru, řekl deníku New York Times, že pobřežní stráž obdržela hlášení o nárazu v 1.27 SEČ. West uvedl, že do mostu, který je součástí dálnice Interstate 695, narazila nákladní loď Dali, plující pod singapurskou vlajkou a měřící 948 stop (29 metrů). Podle zdrojů, které sledují pohyb lodí, kontejnerová loď Dali cestovala přes Baltimore do Kolomba, hlavního města Srí Lanky.

Starosta Baltimoru Brandon M. Scott a výkonný ředitel okresu Johnny Olszewski Jr. uvedli, že na místě jsou záchranáři a probíhají záchranné práce.

Most Francise Scotta Keye

Most Francise Scotta Keye se nacházel ve městě Baltimore (stát Maryland) na jihovýchodním úseku silničního obchvatu města. Sloužil jako dvoupruhová zpoplatněná silnice, jedna z hlavních tras na trase mezi New Yorkem a Washingtonem. Byl dlouhý 2,57 kilometru, včetně hlavního plavebního rozponu 366 metrů s rozměrem pod mostem 56 metrů.

Před svým zničením byl třetím nejdelším mostem na světě s nedělenou kovovou příhradovou konstrukcí. První místo drží most Ikitsuki v japonské prefektuře Nagasaki (hlavní rozpětí 400 m), druhé místo most Astoria-Megler Bridge v americkém Oregonu (376 m). V Rusku nejsou mosty této konstrukce příliš rozšířené.

Most byl postaven v letech 1972-1977, otevřen byl 23. března 1977 spolu se 14 km přístupových komunikací. Byl pojmenován na počest básníka Francise Scotta Keye (1779-1843), autora americké hymny.

Podle údajů úřadů státu Maryland po něm ročně projelo asi 11,3 milionu vozidel.

(cik)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy