Domácí infrasauna

Jak na domácí saunování? Je to snazší, než si myslíte

Jak se po náročném dni nejlépe zregenerovat? Možná si říkáte, že relax u televize nebo s knihou je nejlepší. Ve skutečnosti existují ale daleko lepší a efektivnější možnosti, jak tělu dopřát dokonalý odpočinek a nové nabití energií.

Právě sauna je jedním ze způsobů, jak ideálně využít čas určený pro regeneraci. Saunování má prokazatelné pozitivní účinky na tělo i mysl člověka. Pomůže uvolnit unavené svaly, vypnout mozek a vyplavit potřebné hormony štěstí. Saunu navíc můžete mít doma, a to i v bytě.

Jak na domácí saunu?

V dnešní době není nic složitého užít si saunu i doma. Má to navíc i řadu výhod – ušetří vám to nejen spoustu času, ale samozřejmě také peněz za vstup do veřejných wellness center. Nejlepší volbou pro menší byty je domácí infrasauna. K prohřívání těla využívá jiný princip než běžná finská sauna. Používá infračervené topné panely, jejichž záření proniká rovnou do lidské tkáně, a to poměrně hluboko. I když je celková teplota nižší, jen asi okolo 45–60 °C, vy se i tak potíte přibližně 3x více než ve finské sauně. Takže výsledky můžete očekávat velmi podobné.

Účinky domácího saunování

Domácí sauna přináší velmi obdobné efekty jako klasické saunování. Teplo prohřívá celé tělo, zároveň posiluje imunitní systém, pomáhá uvolnit dýchací cesty, a má samozřejmě také velmi pozitivní dopad na psychiku, podporuje elasticitu kůže, ulevuje od bolestí zad a redukuje stresové vlivy. Pravidelné saunování může z dlouhodobého hlediska přinést celkové zlepšení vašeho zdravotního stavu.

Nebojte se odpočívat doma naplno

V dnešní době si můžete domácí saunu pořídit za velmi příjemnou cenu. Také samotná instalace sauny v bytě je snadná a zvládne ji prakticky každý, navíc nepotřebujete ani příliš mnoho prostoru. Zaměřte se na svoje zdraví a investuje do kvalitního odpočinku, který vám umožní fungovat skutečně naplno. Je to skvělý způsob jak udělat něco pro sebe a svou pohodu.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay