Jak oživit interiér?

Jak okamžitě oživit interiér? Tipy na rychlé a jednoduché vychytávky

Máte pocit, že váš domov by si zasloužil změnu? Toužíte mu vdechnout nový život a jiskru a celkově jej oživit? Máme pro vás pár tipů, díky kterým se i ten nejnudnější byt stane moderním a příjemným útočištěm.

Vymalujte

Skvělým způsobem, jak okamžitě změnit vzhled celého interiéru, je změna barvy zdí. Poté, co si vyberete barvu, která váš byt oživí, vás čeká to nejnáročnější – sestěhovat veškerý nábytek do středu místnosti a vrhnout se do malování. Pokud si chcete práci se stěhováním i malováním ušetřit, sjednejte si na to zedníky. Mezi barvy, které dokážou váš domov oživit rozhodně patří žlutá, zelená, oranžová, tyrkysová a růžová. Samozřejmě myslete i na to, v jakých barvách máte vybavení dané místnosti, kterou chcete vymalovat.

Pověste si na stěny umění

Kromě nové barvy stěn zvažte také jejich osvěžení s pomocí obrazů. Na zdi si můžete pověsit díla svých oblíbených umělců, jejich napodobeniny, rodinné fotografie či třeba své vlastní malby. Obrazy i fotografie jsou skvělým způsobem, jak proměnit vzhled interiéru a dodat mu novou atmosféru.

Pohrajte si s nábytkem

Vymalovali jste jednotlivé místnosti, ale stále jste nedocílili kýženého výsledku a váš domov stále nepůsobí tak svěžím dojmem, jak jste si přáli? Nebojte se provést další velkou změnu a vrhněte se do stěhování nábytku. Než popadnete skříně, pohovku, stůl a další nábytek, vše si dopředu promyslete a rozvrhněte na papír. Jinak riskujete, že stěhováním strávíte celý den a třeba se u toho i zraníte.

Vsaďte na živé květiny

Máte rádi přírodu a rádi se jí obklopujete i ve svém domově? Kromě dřevěného nábytku a pokojových rostlin se obklopte také řezanými květinami. Čerstvé květiny ve vázách oživí každou místnost v bytě a pokaždé vám vykouzlí úsměv na tváři. Váza s květinami se bude skvěle vyjímat na jídelním stole, na konferenčním stolku a pokud pracujete z domova, tak i na vašem pracovním stole.

Přivítejte doma nový textil

Už vás omrzel vzhled vašich polštářů, povlečení, prostírání, závěsů a dalších textilií které doma máte? Vyměňte je za nové. Buď si pořiďte celoroční varianty nebo investujte do několika různých verzí a obměňujte je podle ročních období.

Vyplňte prázdná místa

Pro většinu domácností je typické, že se v nich nachází příliš mnoho věcí a je nutné pravidelně provádět generální úklid. Patříte-li ovšem k lidem, kteří mají rádi minimalismus a nepotrpí si na přílišné množství věcí okolo sebe, možná máte problémy s prázdnými místy v interiéru, která působí smutně. Co s tím? Zaplňte je vhodně zvolenou dekorací. Může se jednat o sošky, vázy s květinami, pokojové rostliny v nápaditých květináčích či třeba nějaký sběratelský předmět. Nejlépe by se mělo jednat o věc, kterou máte rádi a pohled na ni vás vždy potěší.

Ukliďte si v knihovně

Patříte k vášnivým čtenářům a vaše knihovna praská ve všech? Nebo máte sbírku knih na kterou se pouze práší a již dlouho jste ji nekontrolovali? V obou případech vaše knihovna ocení, když ji přetřídíte a knihy v ní pak hezky srovnáte. Tituly, které jste již přečetli, případně víte, že je nikdy číst nebudete, můžete prodat a své oblíbené kousky srovnat podle velikosti, abecedy, žánru či třeba podle obliby.

Probuďte ve své domácnosti život a vdechněte ji dlouho ztracené kouzlo. K oživení interiéru přispěje nová výmalba, obrazy či fotografie na stěnách, přestěhování nábytku, pokojové i řezané květiny, uspořádaná knihovna a také vhodně zvolené dekorace s jejichž pomocí vyplníte prázdná místa. Do které činnosti se pustíte jako první?

Zdroj foto: www.freepik.com