Jake Gyllenhaal ukazuje svaly, film si ale krade Conor McGregor! Remake akčního béčka ostudu nedělá

Zdroj: Prime Video

Doug Liman, režisér filmů Na hraně zítřka a Agent bez minulosti, se rozhodl natočit remake Hrozby smrti (Road House) a do hlavní role obsadil Jakea Gyllenhaala. Ten ztvárňuje postavu Daltona, který putuje po zemi a pracuje jako bodyguard v těch nejnebezpečnějších klubech, kde zjednává pořádek.

Liman a scénáristé remaku Anthony Bagarozzi a Chuck Mondry provedli poměrně dost změn. Vlastně změnili všechno kromě místa děje, tedy baru, a jména hlavního hrdiny. V nové verzi je Dalton bývalým zápasníkem UFC, který dostal doživotní zákaz činnosti za příliš brutální chování v ringu. Každopádně on sám se nedokáže vyrovnat s tím, co provedl. Proto před svou minulostí utíká.

Čtěte také: Krev, střeva a neuvěřitelná choreografie! Akční nářez debutujícího režiséra zvedá ze židle

Dělá to, co mu jde nejlépe – zjednává pořádek pěstmi. Samozřejmě to nedělá se sadistickým potěšením. Vždy se snaží své protivníky od boje odradit. Ale jak asi tušíte – když testosteron bublá, je velmi těžké ho zkrotit. Jake Gyllenhaal tuto postavu a její životní postoj ztvárnil skvěle.

Zdroj: Prime Video

Nemám na mysli ani tak hercovu fyzickou proměnu, ale i jeho způsob herectví. Téměř cítíme prázdnotu, která se v Daltonovi skrývá. Opravdu se snaží všechny své emoce umlčet, ale když je přitlačen ke zdi, vyleze z něj skutečný démon.

Conor McGregor si krade film pro sebe

Obsadit do filmu Conora McGregora, irského bojovníka MMA, bylo skvělé rozhodnutí. Jeho šílená povaha diváka snadno přesvědčí, že Knox je psychopat. McGregor na plátno úspěšně přenáší arogantní a uštěpačnou postavu a bezostyšně si krade jednu scénu za druhou. S každou scénou zvyšuje laťku, čímž podněcuje naši chuť na závěrečnou bitvu s Daltonem.

Nová Hrozba smrti je úplně jiný film než Hrozba smrti z roku 1989. Je mnohem slušnější a například sexismus byl z příběhu úplně odstraněn. Ženy už nejsou považovány za objekty. Ani Dalton není chlapíkem, který hledá své místo na zemi, jako tomu bylo ve verzi s Patrickem Swayzem. Není to ani příběh o tom, jak se obyvatelé malého městečka rozhodnou v určitém okamžiku vzbouřit proti bohatému muži.

Zdroj: Prime Video

Road House se spíše soustředí na tradiční souboj mezi dobrým bojovníkem a padouchem. Ani nedochází k žádné zásadní proměně Daltona. Nepropracovává se přes svá traumata, nenalézá klid. Vše se točí kolem toho, zda splní zadaný úkol, nebo ne, a to je vše. Tvůrci také naznačují, že pokud bude sledovanost filmu na Prime Video uspokojivá, mohli by v tomto projektu pokračovat.

Největší předností filmu (kromě skvělých hereckých výkonů Jakea Gyllenhaala a Conora McGregora) jsou skvěle promyšlené a choreograficky velmi zvládnuté souboje. Doug Liman natočil svůj film jako kombinaci Hrozby smrti a Rychle a zběsile, to vše zabalené do efektních bojových scén jako z Mortal Kombatu. Je to svižné, brutální a dokonce i vtipné.

Zdroj: Prime Video