Zakladatel ankety Zlatý Ámos Slávek Hrzal (vlevo)

    Do semifinále měli žáci své nejoblíbenější učitelky a učitele vybavit třemi předměty, které symbolizují jejich vzájemný vztah a které jim pomohou k postupu do finále.

    Nejlíp se to povedlo žákům Libora Mitany ze ZŠ Němčice nad Hanou, Elišky Novákové ze Základní škola Máj 1, České Budějovice, Zuzany Oulíkové ze Základní školy a Gymnázia Square, Praha 4, Adély Popelkové ze SPŠ stavební Josefa Gočára, Praha 4, Dominika Simona ze ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích a Michaely Sůvové ze ZŠ Rajhradice. Tato šestice se utká ve finále o tituly Ámos sympaťák, Dětský Ámos a Zlatý Ámos 2024.

    Finalisté ankety o nejoblíbenějšího učiteleZlatý Ámos u prezidentarepubliky Petra Pavla

    Ve čtvrtek 21. března 2024 přijal finalisty prezident republiky:

    Učitel může leckdy žáka formovat víc než jeho vlastní rodiče. Potřebujeme proto učitele vzdělané, přátelské, inspirující a empatické. Takoví jsou i finalisté ankety Zlatý Ámos, se kterými jsem se dnes potkal na Pražském Hradě. Ocenil jsem jejich přínos ve vzdělávání dětí a mluvil s nimi o radostech i problémech ve školství, napsal na FB k fotce prezident Petr Pavel.

    Výše zmíněná šestice statečných usilovala o ámosovské tituly společně se svými žáky v pátek 22. března 2024 odpolednev Kongresovém sále pražského hotelu Olšanka.

    Finále na webu ČT:

    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000242-zlaty-amos/22493800078/

    Autor