Po Manželech Stodolových přichází vrah z Milionáře! Trailer představuje mrazivou podívanou podle skutečnosti

Zdroj: Vernes

Viktor Kalivoda před 19 lety v lesích zastřelil tři lidi. Plánoval střílet i v pražském metru. Dodnes není úplně jasné proč. Po krátkém teaseru zveřejněném v půli března, uvedla společnost Vernes devadesátivteřinový trailer na film Lesní vrah, který se zaměří na poslední rok jeho života.

Lesní vrah, jak se mu přezdívalo, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Po zatčení se Kalivoda přiznal, ale motiv neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě?

Čtěte také: Jedenáct let znásilňoval, mučil a trýznil hlady unesené ženy. Netflix ještě v březnu uvede film podle skutečnosti

Viktor Kalivoda v roce 2004 vyhrál 320 tisíc ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem. Za část těchto peněz si legálně pořídil dvě zbraně a zásoby střeliva. V této době již trpěl depresemi a přemýšlel o sebevraždě. Kalivoda se velmi zajímal o Olgu Hepnarovou, která v roce 1973 najela nákladním vozem do shluku lidí na tramvajové zastávce.

Režisérem filmu je ostravský rodák Radim Špaček, tvůrce Pout, nejlepšího českého filmu roku 2010 nebo seriálů České televize Svět pod hlavou a Stíny v mlze. Jeho posledním celovečerním počinem se stal Zlatý podraz (2018). Scénář k filmu napsal Zdeněk Holý, který zároveň figuruje jako producent. V hlavní roli se představí Michal Balcar.

Lesní vrah má premiéru v kinech 25. dubna.

Zdroj: Vernes