Red Bull nevylučuje nikoho, ani Carlose Sainze

Ředitel týmu Red Bull Christian Horner prohlásil, že po působivém vítězství Carlose Sainze ve Velké ceně Austrálie formule 1 "nemohl vyloučit žádnou možnost" na trhu s jezdci.

Štítky: Carlos Sainz Red Bull Zveřejněno 26. 03 2024 — GPF1.cz

Sainz přijde v roce 2025 o místo ve Ferrari, které připadne Lewisi Hamiltonovi z Mercedesu, a stane se tak nejvýznamnějším volným jezdcem na trhu.

O Perezově potenciálně uvolněném sedadle se nejčastěji hovoří v souvislosti s vlastními jezdci Red Bullu Danielem Ricciardem, Yukim Tsunodou a dokonce i Liamem Lawsonem.


PODCAST Z AUSTRÁLIE: KOLO na KOLO: VYHRÁLO BY FERRARI I S VERSTAPPENEM NA TRATI?


Ale vzhledem k tomu, že se proslýchá, že by se o něj mohl ucházet také Fernando Alonso z Aston Martinu, dal Horner zatím nejsilněji najevo, že Red Bull je ochoten poohlédnout se i po jiných jezdcích.

“Myslím, že v Red Bullu chceme nasadit tu nejlepší dvojici, jaké jsme schopni, a někdy se musíte poohlédnout i mimo vlastní tým,” řekl Horner, než se zmínil o Sainzovi: “Závod v Austrálii vyhrál velmi rychlý, příští rok nezaměstnaný jezdec. Takže trh s určitými jezdci je přiměřeně proměnlivý.”

Sainz je také předchozím produktem Red Bullu, v letech 2015-17 byl partnerem Verstappena, Daniila Kvjata a Pierra Gaslyho v Toro Rosso, než koncem roku 2017 předčasně přestoupil k Renaultu. Na dotaz, zda by Horner uvažoval o Sainzově návratu, odpověděl:

“Podívejte se, na základě takového výkonu nemůžete vyloučit žádnou možnost, takže si myslím, že si prostě chcete vzít čas [na rozhodnutí]. Je zřejmé, že Checo byl v závodě znevýhodněn. I on má za sebou skvělý start do sezony, takže nijak zoufale nespěcháme.

Carlos je jediným jezdcem, který v posledním [ročníku] porazil Red Bull, takže se zdá být naším největším soupeřem.”