Folklorní pohané Heilung na Bojišti představí svůj svět

Heilung | Zdroj: facebook.com/amplifiedhistory

Členové nezaměnitelné skupiny Heilung pochází hned ze tří germánských zemí a společně do současnosti přináší kouzlo svých dávných pohanských předků. Davy fanoušků si dávno oblíbily její smysl pro epičnost a atmosféru a rozhodně také pro vynalézavé použití folklorních hudebních nástrojů, kostýmů a rekvizit. Tato jedinečná severská podívaná bude završením jednodenního festivalu Battlefield Rituals, který se v září odehraje na Bojišti u Trutnova.

Jedinečné folklorní seskupení Heilung vzniklo roku 2014, kdy se dali dohromady hudebníci z Dánska, Norska a Německa, kteří jsou zároveň milovníky dávné pohanské kultury. Od té doby přinesli světu tři výpravné řadové desky, na kterých do nejvyšší možné míry přivádí posluchače do krajin dávného a mrazivého severu. Na živých koncertech je tento zážitek mnohonásobně umocněn: posluchači (a více než kdy jindy zároveň diváci) pokaždé hltají záplavu propracovaných kostýmů, kulis a rekvizit. To hlavní je ovšem pochopitelně nevídané umění hrdelních zpěvů, hry na neobvyklé etnické nástroje a také smysl pro kontrast a působivou hudební kompozici.

Čtěte také: Heilung nás opět přivedli mezi své dávno mrtvé předky

Stejného dne se trutnovskému Bojišti představí unikátní projekt Zeal & Ardor, který začal stručným dotazem švýcarsko-amerického hudebníka Manuela Gaugneuxe na síti 4chan, jaké dva žánry by měl zkombinovat. Z jednorázového pokusu o spojení black metalu a starých černošských spirituálů se vyklubala soustavná činnost, která již přinesla celé tři studiové desky. Další interpreti jednodenního festivalu Battlefield Rituals budou teprve představeni, návštěvníci se ale již nyní mohou těšit na doprovodné činnosti, mezi kterými nebudou chybět lukostřelba, hrátky s ohněm nebo hod sekerou. Událost s jedinečnou atmosférou se uskuteční 7. září 2024; vstupenky jsou k mání v sítích GoOutTicketmaster a také na stránkách společnosti Obscure.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 391 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky